Društvo

Porodica iz Niša zbog požara ostala bez firme, treba im pomoć privrednika da bi nastavili da rade

U požaru koji je u noći između petka i subote, 24. i 25. februara, zahvatio četiri kuće u Velepoljskoj ulici u Nišu, porodica Srđana Drašković pretprela je veliki gubitak jer je u njemu izgoreo i magacin sa kompletnim zalihama robe koju su posedovali.

Draškovići imaju firmu za veleprodaju kozmetike, a u iznajmljenom magacinu izgoreli su im kozmetički proizvodi vredni 6,5 miliona dinara.

Ksenija Maslovarić, Srđanova ćerka i direktorka firme “Nivia”, kazala je da su se posle skoro 24 godine rada našli u bezizlaznoj situaciji.

“Na žalost, nemamo osiguranje tako da možemo da nastavimo dalje da poslujemo ukoliko nam u pomoć priteknu naši kupci i dobavljači, ali i ostali privrednici, koji shvataju u kakvoj se situaciji nalazimo”, rekla je Maslovarić.

Foto privatna arhiva

Prema njenim rečima, veliki broj proizvoda uništenih u požaru je avansno plaćen, iz kredita koji sada stiže na naplatu.

“Svaka pomoć i svaka donacija su nam dobrodošle, kako bi mogli da nastavimo da radimo. Uzdamo se u solidarnost naših kolega privrednika, oni su nam jedina nada”, kazala je Maslovarić.

Foto privatna arhiva

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici iz Niša da nastavi da posluje mogu da to učine putem žiro-računa 170-0030032843000-69.

U požaru u Velepoljskoj ulici u Nišu nije bilo povređenih, iako je požar izbio oko ponoći kada je većina ljudi spavala.

Porodice koje su živele u kućama, uspele su da na vreme pobegnu iz svojih domova, a vatrogascima su bila potrebna dva sata da lokalizuju požar.

Policijska uprava Niš, juče je saopštila da je uviđajem ustanovljeno da je požar izazvao kvar na elektroinstalacijama jednog od tri automobila koji su bili parkirani u garaži.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com