Društvo

Pored parka kod “Delte “, teretana na otvorenom i prostor za održavanje manifestacija

Na prostoru izmedju Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića radovi na izgradnji novog parka privode se kraju, kako ističu nadležni, prva faza radova trebalo bi da bude završena do sredine juna meseca.

Marko Nikolić, tehnički direktor “Put inžinjeringa”, odgovorni izvođač radova ovog projekta istakao je da prva faza radova podrazumeva izgradnju pešačkih stazica, uređenje zelenila, zalivnog sistema i pripremu za uređenje dečijeg mobilijara. Kako je ova firma zadužena samo za prvu fazu radova, još uvek nije poznato ko će izvoditi radove na drugoj fazi.

“Kroz drugu fazu se podrazumevaju radovi na mobiljaru, postavljanju klupica, igrališta, klackalica i ljuljaški”, kazao je Nikolić.

Ivan Grmuša, direktor Zavoda za urbanizam istakao je da će pored pomenutog mobilijara i dečijeg igrališta biti postavljena teretana na otvorenom, a predviđen je i prostor za održavanje raznih manifestacija.

 

Prema rečima gradonačelnice površina na kome se prostire park je ukupne veličine jednog hektara.

“Mislim da će ovo biti jedna prava, lepa oaza za sve naše Nišlije koji se i te kako sećaju kako je izgledao prostor gde su se nekad parkirali autobusi”, pojašnjava Sotirovski.

Dodala je da se novi park gradi iz donacija i da radovi ništa neće koštati grad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com