Zdravlje

Pored nedostatka jedne krvne grupe, zalihe krvi u Nišu stabilne

U niškom Zavodu za transfuziju krvi za sada nedostaje nulta negativna krvna grupa, potvrdio je za Niške Vesti dr Ivan Stanojević iz Zavoda. On dodaje da su stalnim davaocima krvi poslali poziv da se odazovu i doniraju krv.

Trenutno su petodnevne zalihe krvi stabilne, a osim nedostajuće nulte negativne, ostalih krvnih grupa ima dovoljno.

“Letnji meseci su malo kritični zbog jer su uglavnom svi na odmoru i manji je odziv, ali razloga za brigu nema, plan akcije je takav da budu zadovoljene potrebe grada i čitavog juga Srbije. Donirana krv ima rok trajanja od 42 dana, tako da u narednom periodu, zalihe su stabilne. Nemamo problem sa zastarevanjem krvi”,  izjavio je za Niške Vesti Dr Ivan Stanojević iz Zavoda za transfuziju .

Dobrovoljno davanje krvi je u zgradi Zavoda na adresi Bulevar Dr Zorana Đinđića 48, svakog radnog dana 07.00-19.00, a subotom od 07.00 do 14.00 sati.

Apelujemo na naše građane koji su u mogućnosti i nosioci su ove krvne grupe da se odazovu i doniraju krv, poručuju iz niškog Zavoda za transfuziju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Totalno rasulo u Zavodu za transfuziju krvi, prvo salju poruke da dodjemo svaki dan, a kad odes tamo cekas po pola sata da das krv, nema nigde doktora ni sestre. Neljubaznost nevidjena. Ipak sam dao krv zbog bolesnika, a za Zavod cista jedinica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com