Sport

Poraz Radničkog u trećoj pripremnoj utakmici u Beleku

Fudbaleri Radničkog poraženi su od ekipe Slovačko sa 1:0 (0:0), u trećoj pripremnoj utakmici u Beleku.

Niška ekipa odigrala je jedan dobar i čvrst meč i dobro se nosila sa neugodim Česima. U prvih 45. minuta nije viđeno mnogo prilika, po par na obe strane. Havlik je dva puta šutirao na gol Nišlija u 2. i 22. minutu, ali je oba puta dobro intervenisao Nikola Vasiljević.

Imao je i Radnički par prilika, a najbliži golu bio je Andreja Stojanović koji je u 44. minutu pogodio prečku.

U nastavku meča Radnički je bio još konkretniji. Beleže se pokušaji Mesarovića i Cvetkovića koji su, nažalost, završavali preko gola.

Treneri obeju ekipa počeli su sa izemena od 60. minuta, kada se polako menjala i slika na terenu. Dobru priliku imao je protivnik Nišlija u 74. minutu, ali se na golu dobro snašao mladi Stevanović. To mu nije pošlo za rukom u 89. minutu kada je rezervisa Kvasina iskoristio pad koncentracija pogodio mrežu za konačnih 1:0.

Trener Radničkog Nikola Trajković istakao je nakon meča da je ova utakmica dala odgovore na mnoga pitanja.

“Krenuću od onog što je pozitivno igrali smo protiv ekipe iz Češke koja se nalazi u vrhu njihovog prvenstva. Ima isti broj bodova, kao i ekipa koja igra u Ligi konferencija i ima 18 bodova iz šest utakmica. Jedan jak i kvalitetan protivnik, ono što je pozitivno je da smo uspeli celu utakmicu da se nosimo sa njima. Tek na kraju, kada smo izvršili izmene, situacija se promenila. Pozitivno je to što dok god smo imal tu bazu na koju najviše računam, mi smo imali pozitivana rezultat. Ova utakmica i ovaj protivnika nam daju dosta odgovora i jako sam zadovoljan iako je na kraju zabeležen minimalan poraz”.

Odličnu partiju pružio je i novajlija Andrija Luković.

“Taj pogodak koji smo primili u završnici, možda kvari sliku svega što smo pokazali. Mislim da smo odigrali dobru, pravu takmičarsku utakmicu. Utakmicu koja možda nije tipična za našu ligu, protiv jedne čvrste ekipe, koja ima izuzetan kvalitet i sa loptom i u duel igri. Mislim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo pokazali, iako nismo dominirali sa loptom, ali smo bili izuzetno čvrsti u duelima, nismo ih lako gubili. Ovo samo može da nas ohrabri pred nastavak priprema i početka drugog dela sezone”.

Radnički Niš-Slovačko 0:1 (0:0). Strelac: Kvasina u 89. minutu. Radnički: Vasiljević, Bakić, Vojnović, Petrović, Faj, Stojanović, Stajić, Luković, Ilić, Mesarović, Vukić. Igrali su još: Cvetković, Stevanović, Smajlagić, Frej, Terzić, Petković Slovačko: Hofman, Travnik, Petržela, Kohut, Blahut, Kalabiška, Havlik, Cicilia, Juroška, Daniček, Fryštak. Igrali su još: Srubek, Vesheta, Reinberk, Kadlec, Mihalik, Kim, Kudela, Kvasina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com