Hronika

Ponovo trovanje u “Magni”, otrovana 52 radnika

Nova grupa od 52 radnika aleksinačke fabrike "Magna" zatražila je noćas pomoć lekara Hitne pomoći zbog trovanja, potvrdio je načelnik Hitne pomoći u Aleksincu Nenad Marković.

Ponovo “trovanje” radnika desilo se noćas u 00:45.

“Od ukupnog broja radnika koji su nam se javili petoro smo uputili na interno odeljenje bolnice u Aleksincu, a jedan od njih je prevezen na odeljenje toksikologije u niškom Kliničkom centru”, rekao je Marković.

Jedan pacijent koji je poslat u UKC Niš, posle pregleda vraćen u Aleksinac.

načelnik Hitne pomoći u Aleksincu Nenad Marković

Prema Markovićevim rečima, reč je o radnicima treće smene aleksinačke fabrike.

“Radnici su počeli da dolaze u Hitnu pomoć nešto pre ponoći i do dva je došla najveća grupa njih. Od jutros nemamo nove prijeme”, kazao je Marković.

Zbog trovanja 104 radnika druge smene u sredu popodne, “Magna” je bila zatvorena do sinoć. Proizvodnja je krenula u trećoj smeni, nakon što je policija završila istragu po nalogu aleksinačkog Osnovnog javnog tužilaštva.

Sinoć je fabrika zvanično saopštila da procena kvaliteta vazduha koja je sprovedena u međuvremenu nije pokazala nikakve indikatore zagađenja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com