Društvo

Ponovo topli radijatori u Organizaciji gluvih i nagluvih

Posle dve duge i hladne zime radijatori u Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih ponovo su topli, a prostorije su ponovo pune uprkos hladnoći. Nakon brojnih akcija, pomoći ljudi velikog srca, organizacija i grada pronađeno je trajno rešenje – resorno ministarstvo odobrilo je projekat kojim je finansirano postavljanje novih radijatora.

Sa novim kotlom i radijatorima za članove Gradske organizacije gluvih i nagluvih (GOGN) nema zime. Baš na dan kada proslavljaju svoj 71. rođendan njihove prostorije su posle dve godine ugrejane kako treba.

“Naši članovi su presrećni. Nama je ovo druga kuća, ovde se stvaraju prijateljstva, ljubavi i brakovi, ovo mesto nas čini srećnim. Do sada su tokom zime naše prostorije bile prazne, a sada smo svi opet tu“, navodi Zvonimir Stojanović, predsednik GOGN.

Osim što tu provode veliki deo svog vremena, svojim članovima GOGN pomaže da se izbore sa svakodnevnim poteškoćama zahvaljujući prevodiocima na znakovni jezik koji sa njima rade svakodnevno.

Važnost postojanja jedne ovakve organizacije prepoznao je i grad Niš, kao i Ministarstvo rada, navodi Jordan Ivanović, predsednik Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

“Sredstva za ovaj grejni sistem obezbeđrna su na osnovu implementacije projekta prema resornom ministarstvu, uz podršku Grada, fondacije PONS, Studentskog kulturnog centra“, navodi Ivanović.

Posao koji ovu organizaciju očekuje iduće godine je zamena prozora kako bi se povećala energetska efikasnost zgrade. Podsetimo, GOGN broji više od 400 članova koji se u ovim prostorijama redovno okupljaju kako zbog druženja tako i zbog folklorne, dramske, sportske sekcije. Posebno je važno to što gluvi i nagluvi imaju mogućnost da angažuju tumača i zakažu prevod radi nesmetane komunikacije u bilo kojoj javnoj instituciji.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com