Promo

PONOVO RADI! Etno selo SVOĐE nikad spremnije dočekuje goste

Svođe pomirilo dve reke i ukralo svu lepotu...

Nakon renoviranja ponovo počinje sa radom Etno selo Svođe koje će vas dočekati spremnije nego ikada. Prvi gosti zakazali su svoj boravak već u petak 14. oktobra kada je prvi radi dan.

Skriveno, mirno, lepo i udobno – Etno selo “Svođe” poslednjih godinu jedno je od najtarženijih etno sela u Srbiji. Prelepo uređeno spolja u etno stilu, sami smeštajni kapaciteti odišu prefinjenošću i luksuzom, restoran obiluje kvalitetnom domaćom hranom a za specijalitete ne morate ni da pitate – doćiće sami jer uvek lako pronalaze put do pravih hedonista.

Na raskrsnici puteva prema Vlasinskom jezeru, Pirotu i Vlasotincu nalazi se Etno selo Svođe. Samo selo se i zove tako jer “svodi” dve reke, Lužnicu i Vlasinu.

Mir, odlična hrana i ugođaj kakav vam je potreban samo za najbliže nalazi se nadomak Vlasotinca nekih 15 kilometara, Nišlijama je ovaj raj udaljen 75 kilometara. Etno selo Svođe nekada poznato po broju kafana, kako ovi meštani kažu, danas ima više kupača leti nego stanovnika. Turisti tek otkrivaju ovaj kraj, te je upravo prilika da ga baš sebi i priuštite.

Pre šest decenija ovo selo više je ličilo na varošicu, imalo je osnovnu školu sa više od 1300 učenika iz koje su ponikli danas poznati akademski građani sa veoma uspešnim profesijama ne samo u Nišu već i širom Srbije. Iznedrilo je ovo selo divne ljude koji su uglavnom “trbuhom za kruhom” otišli iz sela, ostali su oni najuporniji koji se bore da u selo dođe više turista jer oni imaju šta da im ponude.

Jedno od glavnih atrakcija sela je i Etno selo SVOĐE koje svojom konfiguracijom i izlgedom dopinosi lepoti ovog seoskog naselja. Kamen i drvo glavni su materijali od kojih je sagrađeno čitavo selo koje odiše onim starim prepoznatljivim srpskim manirom stanovanja, uz moderne detalje koji daju čar ovom malom raju koji je smešten između dva brda koje seče reka Vlasina.

Mir, tišina, odličan čist vazduh i hrana kojoj ćete teško odoleti svakodnevna su ponuda ovih domaćina. Sva jela spravljaju se od domaćih namirnica koje se dobavljaju od lokalnih meštana. Umešni kuvari ovog etno naselja ponudiće vam ono najbolje, našu tradicionalnu hranu.

Na stolu ćete naći domaću punjenu papriku, teleće repove, divljač i još mnogo toga što će vas naterati da se za njihov sto ponovo vratite. Restoran je prostran i udoban za veći broj gostiju. U 130 kvadrata moguće je organizovati manje proslave ili sastanke.

Gostima Etno sela Svođe u ponudi su šest bungalova od 30 do 40 kvadrata, koji su kompletno opremljeni.

“Naše Svođe je jedno mestašce puno finih ljudi koji su karakteristični svako na svoj način, željni da ugoste prijatelje iz svih krajeva Srbije. Spremni da pruže najbolju uslugu ponudićemo vam odmor kakav samo poželeti možete. Vaše je samo da odlučite i dođete u naše etno selo, dalje bez nas nećete moći”, poručuju za Niške Vest iz Etno sela Svođe.

Smeštaj u Etno selu Svođe moguće je rezervisati i preko sajta Booking.com.

FACEBOOK + INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com