Virus KoronaZdravlje

Ponovo porast broja zaraženih koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u našoj zemlji u poslednja 24 časa testirano 13.488 osoba, pri čemu je njih 2.080 bilo pozitivno na koronavirus.

U bolnicama se trenutno nalazi 4.379 pacijenata, preminulo je još 19 osoba, dok je 168 obolelih na respiratorima.

Do sada su u Srbiji ukupno urađena 2.566.764 testa, broj registrovanih zaraženih osoba je 387.206, preminula su 3.924 pacijenta, dok je procenat smrtnosti 1,01 odsto, navodi se u saopštenju.

U KC Niš preminula tri pacijenta zaražena koronom

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 211 pacijenata. Кod 168 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovan 79 pacijent. Кod 57 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 1 je priključen na aparat za veštačku ventilaciju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara Кruševačke Covid bolnice, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 71 pacijenata. Кod 40 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovac, 1 pacijenat, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 101 pacijenta. Кod 93 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijenat, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button