Hronika

Ponovo počelo suđenje Bjelogrliću zbog napada na Antonijevića u Nišu

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo ponovo suđenje Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u Nišu.

Suđenje je od početka krenulo zbog nove postupajuće sudije, zbog čega su odbrana i tužilaštvo ponovo imali uvodna izlaganja.

Bjelogrlić je ponovo negirao krivicu i rekao da nikad u životu nije bio pred sudom, te da se protiv njega nikad nije vodio neki postupak, dok sa druge strane tvrdi da je Antonijević bio u zatvoru i da ima deset sudskih postupaka.

On je postavio pitanje kako čovek sa 60 godina da postane nasilnik, a neko ko je ceo život konfliktan postane žrtva.

Istakao je da je bitno saslušanje svedoka predloženih od strane njegovih advokata, kako bi sud stekao sliku o odnosu između njega i Antonijevića.

Bjelogrlić je rekao da sa snimka nadzornih kamera hotela u kojem se incident, nedostaje 50 sekundi, a tih 50 sekundi kako je istakao prikazuju šta je prethodilo događaju.

Antonijević na današnje suđenje nije došao, jer se nalazi u Los Anđelesu.

Sledeće suđenje zakazano je za 11. novembar kada će Bjelogrlić detaljno izneti svoju odbranu.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com