Društvo

Ponovo oštećen znak “Ja volim Palilulu”

Znak “Ja volim Palilulu” na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Vojvode Gojka  ponovo je uništen i to  je već četvrti put. Na znaku su odvaljena slova „J“ i „U“, a sve se, prema rečima predsednika GO Palilula Bratislava Vučkovića dogodilo  u dane kada smo obeležavali Dan državnosti.

 “Ne razumem zbog čega nekome smeta znak, to je obeležje Opštine Palilula pa i samog grada. I u drugim gradovima posoje slična obeležja i niko ne lomi i uništava”, kaže Vučković.

Komunalna inspekcija GO Palilula je izašla na teren i napravila zapisnik, a ceo slučaj je prijavljen i miliciji.

 „Pored znaka postoje i kamere ali na našu žalost nisu radile nekoliko dana zbog postavljanja bilborda tako da počinioci nisu snimljeni. To me navodi na pomisao da je onaj ko je ovo učinio znao da kamere ne rade, ali i ne mora da znači“, kaže Vučković.

Dodaje da će uništena slova biti zamenjena novim slovima.

Znak ”Ja volim Palilulu” postavljen je krajem decembra 2020. godine.  Istog dana vandali su oštetili slovo ,”A”, a par dana kasnije i slovo ,”U”. Nakon toga nastavljeno je sa uništavanjem drugih slova. Slučaj je prijavljen policiji, a predsednik opštine Palilula kaže da počinioci do danas nisu pronađeni.

Novi znak je postavljen  prošle godine a uređena je i prilazna staza i postavljen video nadzor. Kod samog znaka je napravljen i manji park.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Mislim da je problem u tome što piše “Palilula” a natpis se nalazi kod Starog groblja. To verovatno smeta huliganima.

    1. Pa Palilula obuhvata od Ledene Stene do Trošarine, u sta spada i ovaj deo. Bilmezi, kartu u ruke i uključite malo mozak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com