Društvo

Ponovo odloženo prinudno iseljenje samohrane majke i njene dece

I četvrti put sprečeno je prinudno iseljenje Olivere Tanasković,  samohrane majke dvoje maloletne dece, od kojih jedno boluje od autizma, a koje je naložio njen bivši suprug. I ovog puta su uz nju stale komšije i građani koji ovaj čin smatraju sramnim.

Razlog za odlaganje iseljenja je taj što je Olivera sa njenim sinom koji boluje od autizma hospitalizovana na Klinici za zaštitu mentalnog zdravlja. Izvršni sudija je od iseljenja odustao na osnovu mišljenja Centra za socijalni rad.

“Mi smo došli ovde da pomognemo, međutim sudski izvršitelj je naredio da se pomerimo, ukoliko ne napustimo mesto bićemo uhapšeni, tako da se pitamo kako možemo pomoći samohranoj majci”, kaže jedan od okupljenih građana.

Dodaju da trauma koju doživljavaju i Olivera i njena deca nikada ne može biti izbrisana.

Ovo odlaganje izvršenja međutim ništa ne rešava. Sud će odrediti drugi datum izvršenja. S obzirom na to da je presuda pravosnažna ne postoji nikakva druga mera da se iseljenje spreči ili zaustavi, kaže advokat.

“Postoje jedino ljudski razlozi, jer na ovoj zimi izbacivati majku i dvoje maloletne dece je nehumano, a pogotovo imajući u vidu da se radi o ocu maloletne dece”, ističe Oliverin advokat.

Da iz stana koji su zajedno kupili 2008. godine, ali koji je u njegovom vlasništvu, izbaci svoju bivšu suprugu i dva sina, Mateju (10) i Srećka (13), Srđan Radlović pokušava pune 3 godine.

Olivera je ranije za Niške Vesti izjavila, da se ne boji da će ostati na ulici, pre svega zbog ljudi koji su uz nju i podržavaju je, ali joj teško pada da uz sve muke, pored toga što je samohrani roditelj i što pokušava da svom detetu nađe lek za problem koji ga je snašao, svaki dan, sa spakovanim koferima izvršitelje čeka na vrata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com