Lica Niša

Ponovo niču deponije tamo gde im mesto nije

Česta slika u Nišu, posebno u okolnim naseljima. Građani ne mare gde će da izbace svoj otpad, na mareći ni za svoje naselje, ni za zaštitu životne sredine, a ponajmanje razmišljajući za svoje zdravlje.

Tako ponovo niče deponija tamo gde joj mesto nije. U naselju Milka Protić, prema rečima građana velika deponija je napravljena na lokaciji od zdravstvene ambulante prema pruzi. Na slikama koje su nam poslali, vidi se da su tu postavljeni kontejneri, ali to očigledno nije dovoljno, pa se otpad baca pored njih.

Stvara se deponija u naselju Milka Protić

Direktorj JKP Mediana Dragoslav Pavlović kaže da će ovo preduzeće očistiti ovu deponiju, ali apeluje na građane da i oni sami povedu računa o svojoj okolini.

“Stanovnicima ovog naselja je gradska deponija veoma blizu, a deponovanje je potpuno besplatno. Ovakvo stvaranje deponija je stvar inspekcije, koja treba da utvrdi ko baca otpad gde ne treba”, rekao je Pavlović.

I dok svako od nas, kada ode u neku drugu zemlju itekako vodi računa o svom ponašanju i gde će odložiti otpad, u svom “dvorištu” nije takav slučaj. Nadležni imaju obavezu da očiste, to je tačno, ali da li će tako čisto i ostati zavisi samo od nas samih.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne opravdavam bacanje smeca ali postoji razlog tome i to veliki. Prvo ako hocete da izbacite smece na gradskoj deponiji debelo se placa (1000din mala auto prikolica sa travom) pa se narod snalazi kako se snalazi vidimo i sami jer ste alavi na vlasti. Druga stvar deponija je u gradu, gradsko naselje pasi poljana jedno od najvecih u Nisu je na 500m od iste, kako mislite da mi prezivimo smrad cele godine i toksicni dim na sve strane pogotovo u zoru, ponekad mislim da sam u Cernobilu. Mislite na svoje zdravlje i placajte debelo izbacivanje smeca na deponiji koja truje 5000 stanovnika pasi poljane. Bravo toliko o humanosti i razmisljanja o necijem zdravlju. Svi se bave problemom a ne uzrokom, to je problem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com