Obrazovanje

Ponos Niša! Dva prva mesta i jedno treće za učenike OŠ “Vožd Karađorđe” na republičkom takmičenju iz robotike

Učenici Osnovne škole “Vožd Karađorđe” okitili su se medaljama na osmom republičkom takmičenju iz robotike i interfejs tehnologije “Robo int-invent” održanom u Novom Sadu. Prema rečima mentorke, nastavnice tehnike i tehnologije, učenice ove škole osvojile su dva prva mesta i jedno treće.

Prvo mesto za sedmi razred osvojila je učenica Helena Stamenković. Ona je obradila rad pod nazivom “upravljanje transportnom trakom” i pokazala inovativne ideje primenom infracrvenim zrakom u ovoj oblasti. Njen rad je pokazao kako se može olaksati rad u industriji ili u super marketu. Ona je svojim tehnološkim dostignućem osvojila sve maskimalne rezultate, najpre u svojoj opštini Medijana, zatim u Nišavskom okrugu, a kao kruna predanog rada i učenja došlo je prvo mesto u Republici Srbiji.

Helena Stamenković, učenica VII razreda

“Uživala sam u svom radu, on mi je pričinio veliko zadovoljstvo i izazov. Drago mi je što sam postigla maksimum na ovom projektu. Veoma sam ponosna na svoju nastavnicu i moju školu. Osvajanjem prvog mesta za sedmi razred na svim nivoima takmičenja mislim da sam dostojanstveno predstavila svoj grad u Novom Sadu”, rekla je Helena Niškim Vestima.

Za osmi razred prvo mesto osvojila je i Milica Stanković. Njena  tema bilo je zagađenje životne sredine, dok je treće mesto pripalo Nadici Simonović koja se takođe bavila životnom sredinom.

“Naše učenice su pokazale veliku ozbiljnost u radu, maksimalni trud i zalaganje kao i posvećenost na ovom takmičenju. Pokazale su zavidno znanje kako u teorijskom tako i u praktičnom delu u ovoj oblasti. Ovako se pokazuje kako treba motivisati decu, a i rezultati nisu izostali”, istakla je nastavnica Georgijev.

Ona je dodala da ovakvog rezultata ne bi bilo da nije bilo pre svega zajedničkog rada, podrške direktorke osnovne škole “Vožd Karadjordje” Milene Kostić kao i velikog razumevanja Grada Niša.

“Želim da se zahvalim svojoj direktorki ovom prilikom kao i Gradskoj upravi Niša. Mi smo pokazali da smo tim i kao tim dali smo prave rezultate. Ova deca predstavljaju ponos našeg grada i ponos naše Srbije. Naša zemlja ima sa kim da se ponosi”, zaključila je Georgijev.

Ona je najavila da će u budućnosti uspostaviti saradnju sa tehničkim fakultetima u Nišu, kako bi se kroz radionice sa stručnim kadrom i od osnovne škole deca pravilno usmerila svoja interesovanja u ovoj oblasti. Treba im i praktično pokazati da igrice i telefoni nisu sve i dati im mogućnost da ispolje svoju kreativnost na drugačiji način, rekla je nastavnica tehnike i tehnologije Nataša Georgijev.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com