Društvo

PONOS I BOGATSTVO: Četvorke velike čuvaju male. Nesvakidašnji susret u Nišu

Velike četvorke iz Niša čuvaju male četvorke iz Subotice, nesvakidašnja slika koja je osvanula na društvenim mrežama kod dve majke, koje su se pohvalile susretom. Do zajedničkog druženja u Nišu je došlo na inicijativu mame četvorki iz Subotice Mire Krstić.

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije, četvorke Krstića iz Subotice. Veljko, Natalija, Radovan, Anđela, četvorke iz Niša. Porodica Krstić ima i starijeg sina, tako da su se na jednom mestu u Nišu našle dve mame i kako same kažu devetoro dece.

 

“U kontaktu smo odkada se Mira porodila, ona je mene kontaktirala preko fejsbuka jer su joj bili potrebni saveti. Tako smo počele da delimo neko zajedničko iskustvo. Ja sam joj ukazivala šta može da očekuje, odgovarala na njena pitanja.. Naš kontakt traje 3,5 godina, koliko su i stara njena deca, i za to vreme smo se dogovarale da se vidimo, što smo ove godine i uspele da se ostvarimo.”, rekla je za Niške Vesti Lidija Milenković iz Niša, mama četvorki iz Niša koje će ove godine napuniti 22 godine.

Bilo im je zanimljivo jer su prvi put videli male četvorke, pa su se pitali da li su i oni bili isto ovakvi.

“Odveli smo ih u naš omiljeni kafić u parkiću, u koji su naša deca odrasla, jer smo jedino tamo mogli da ih vodimo i pustimo da se igraju. Naša deca su čuvala njih, a nas dve smo razgovarale o našim iskustvima koja su veoma slična. Sve što su oni govorili, ista priča je bila i kod nas u tom nekom periodu.”, priseća se Lidija.

Složile su se da im je do druge godine bilo najteže, a nakon toga malo lakše. Sličnosti ima i kada je trudnoća u pitanju i sam porođaj.

“Moja osećanja su bila pomešana kada smo se sreli. Nisam znala šta bih Lidiju pre pitala, šta me čeka. Niške četvorke su pre svega deca za primer, svi idu na falkutet. Našoj deci sam objasnila ko su oni, rekla sam im da su i oni četvorke, ali koliko su sve razumeli to nisam sigurna”, kazala je za Blic Mira Krstić.

Četvorke iz Niša sada imaju 21 godinu. Najstariji je Veljko, on je prvi rođen 21. novembra 2000. godine. Onda je minut kasnije na svet došla Natalija, pa Radovan, dva minuta posle Veljka, a Anđela je prvi put zaplakala minut posle Radovana.  Svi su studenti i izrasli su u zaista dobru decu. Iako su slični, svi su različiti po karakteru, pa su tako i birali dalju budućnost. Devojčice su izabrale strukovne studije na Medicinskom fakultetu, jedan dečak se opredelio za sport, a drugi za bezbednost.

Naočigled isti, a zapravo različiti, to je slučaj i kod četvorki iz Subotice i Niša. Ipak svi su vezani i jedni bez druge ne mogu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com