DruštvoPolitika

PONIŠTENO GLASANJE na čak ŠEST biračkih mesta, evo i gde

Zbog nepravilnosti Republička izborna komisija anulirala je rezultate na čak 6 biračkih mesta u Nišu, odnosno da poništi rezultate i umesto njih svuda upiše – nulu. Nišlije su 2. aprila glasale na ukupno 175 biračkih mesta.

Republička izborna komisija anulirala je rezultate predsedničkih izbora na ukupno 11 biračkih mesta na kojima nije bilo moguće utvrditi volju birača. Reč je o biračkim mestima na kojima je broj birača od manje od sto do najviše oko 1.700 ljudi.

To znači da rezultati glasanja sa tih biračkih mesta neće ući u statističku obradu, odnosno neće se računati u konačnim rezultatima.

U Nišu su anulirani rezultati izbora na biračkim mestima Palilula 26, 10 Crveni krst, 24 Medijana, 30 Medijana, 22 Crveni krst i Medijana 2.

RIK je odlučio da za 70 biračkih mesta na kojima su utvrđene logičko-računske greške otvore džakovi sa glasačkim listićima i izvrši uvid u izborni materijal, što je i učinjeno. Posle uvida u materijal u džakovima, greške su utvrđene za 14 biračkih mesta, od kojih su danas anulirani rezultati na 11 biračkih mesta. Za izborne rezultate za preostala tri biračka mesta – Medijana 7 u Nišu i dva biračka mesta u Bojniku – 15 i 23, RIK je odlučio da se unesu u statistiku.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button