Društvo

POMOZITE da se nađe UKRADENI bicikl vredan SNOVA jednog mladića (FOTO)

Saša Mitić (23) je na derbiju Zvezde i Partizana 16. aprila 2016. godine ostao bez dva prsta na ruci usled eksplozije topovskog udara, ali je nakon teške borbe za fizički i psihički oporavak, ipak nastavio dalje. Njegova ljubav postao je biciklizam, a planovi da se biciklom obiđe što više gradova Evrope. Iako u teškom materijalnom položaju, jer je nezaposlen, sakupio je 100 evra i kupio bicikl za koji kaže da vredi bar tri puta više. Problem je nastao, jer mu je bicikl ukraden samo dan posle kupovine.

O Saši Mitiću i njegovoj borbi za opstanak, Niške Vesti su pisale u tekstu Prošle godine ostao bez prstiju na derbiju, ove želi biciklom do Moskve. 

Od odlaska biciklom za Moskvu, nažalost nije bilo ništa, jer je Saša, kako sam kaže, imao “krševe od bicikala”, a potencijalni sponzori se nisu javili.

U niškoj Policijskoj upravi kažu da intenzivno rade po svakoj prijavi građana, bez obzira na vrednost ukradenog predmeta i te prijave ne zastarevaju, sve dok se ne pronađe kradljivac ili ukradeni predmet. Primera radi, po zakonu se drskom krađom smatra otimanje torbice na ulici sa 400 dinara, isto kao da je u njoj bilo 4 hiljade evra. Policajci su svakog dana na terenu, a dodaju i da ima puno prijava građana za krađu bicikala.

Zato je odlučio da svaki dinar koji ima prištedi da bi sebi omogućio koliko- toliko profesionalni bicikl koji bi izdržao malo duža putovanja, makar do zemalja u okruženju.

Kaže da je uspeo da pronađe “dobrog čoveka, dobre duše” koji mu je, shvatajući koliko se odricao da bi sakupio 100 evra, ipak prodao dobar bajs koji inače na tržištu vredi 250-300 evra.

“Uzmem ga 24. meni ga ukradu sutradan, 25. januara”, kaže mladić kome su se u trenu srušili snovi.

Odmah je otišao u nišku Policijsku upravu i prijavio krađu, a sačinjen je i zapisnik.

Saša Mitić ispred redakcije Niških Vesti 2017. godine

“Rekli su mi da će se potruditi da pronađu ukradeni bicikl, ali da i sam pođem u potragu za njim. Imao sam utisak da sam džaba išao do policije, a taj bicikl je bio baš sve što imam”, objasnio je.

Saša je poslao fotografije bicikla koji je bio njegov samo jedan dan, u nameri da čitaoci Niških Vesti eventualno prepoznaju bicikl i na taj način pomognu policiji da se uhvati kradljivac, a njemu vrate snovi.

Fotografije ukradenog bicikla

“Jao, ako mi verujete da sam se razboleo tog 25. Puno planova je palo u vodu, puno lepih stvari je otšlo u tom danu. Što je najgore, ja više nemam načina da kupim novi bajs, a ostao sam i bez krševa koje sam imao”, bio je iskren Saša Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com