Društvo

Pomozimo Vuku u borbi za život!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za četvorogodišnjeg Vuka Živovića koji se bori sa upornim epileptičkim napadima.

Vuk je prvo dete iz uredne trudnoće. Već sa nepuna dva meseca počinju epileptički napadi. Sa dečije neurologije u Nišu prelazi na Insitut za majku i dete u Beogradu. Tu kreće borba sa upornim epileptičkim napadima.

Tek sa dve godine, nakon analize krvi u Londonu, Vuk dobija dijagnozu epileptičke encefalopatije, nastale kao posledica retke mutacije jednog gena.

Na žalost, bolest je neizlečiva, a Vuk i dalje ima epi napade uprkos terapiji. Ne govori, ne sedi, ne hoda. I pored svih muka, Vuk je pravi dobrica i veoma veselo i nasmejano dete. Ima dva mlađa brata koji mu puno znače.

Leči se na Institutu za majku i dete i uključen je u fizikalni tretman. Neophodna mu je rehabilitacija i ortopedska pomagala kako bi mu život bio kvalitetniji, a on srećniji.

Pomozimo Vuku!

Upišimo 455 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Vukovo srećnije detinjstvo! Budimo humani!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com