Društvo

POMOZIMO trogodišnjem Maksimu Milenkoviću iz Niša koji boluje od retke genetske bolesti

Trogodišnji Maksim Milenković iz Niša boluje od retke genetske bolesti. Rođen je kao dete iz uredne trudnoće iako je rođen prevremeno. Nakon mesec dana dobio je infekciju – urosepsu kada je hospitalizovan na odeljenju neonatologije.

Od tada počinje Maksimova borba. Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Roditelji su u međuvremenu Maksimu radili genetiku u Nemačkoj. Na žalost, ustanovljeno je da je kod Maksima prisutna mutacija gena koja je uzrokovala metaboličko i genetsko oboljenje koje uz ionako teško stanje, dodatno otežava kliničku sliku, piše na sajtu fondacije “Budi human”.

Maksimova mama rekla je Niskim Vestima da je Maksim jedini dečak u Srbiji koji boluje od ove retke genetske bolesti za koju nema leka u Srbiji, ali kako roditelji saznaju,  istraživači do kojih su doprli iz Španije istražuju lek.

“Maksim ima tri godine i do sada se bori lavovski, savladavši sve prepreke kako bi dočekao svoj lek i imati srećnije detinjstvo “, kaže Maksimova mama.

Za njegov napredak potrebno je omogućiti intenzivnu fizikalnu rehabilitaciju, specijalističke preglede, orofacijalnu masažu i terapije gutanja, održavanje aspiratora, lasersku akupunkturu, hiperbaričnu komoru, tretmane matičnim ćelijama, laboratorijske analize, nabavku inhalatora i ortopedskih pomagala, medikamente, suplemente i medicinski potrošni materijal, kao i sredstva za troškove puta i smeštaja u zemlji i inostranstvu.

Pomozimo Maksimu da uspe u svojoj životnoj borbi i konačno se pridruži igri sa svojim vršnjacima.

Pomozimo Maksimu!

Upišimo 778 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human778 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000042981-19

160600000004300447
IBAN: RS35160600000004300447
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com