#AKCIJEDruštvo

Pomozimo Tomici Stefanović

Tomica Stefanović ima 14 godina i dete je iz druge hormonski održavane trudnoće. Rođen je pre termina, 31.gn prirodnim putem.

U prvom danu života prebačen je iz GAK Niš u KDIB, a zatim u institut za neonatologiju u Beogradu gde je i postavljena dijagnoza cerebralna paraliza. Po izlasku sa instituta nastavlja sa rehabilitacijom u kliničkom centru u Nišu, Soko Banji, Banji Koviljači i banji Selters. Imao je dve operacije u bolnici Medikus u Ćupriji.

U neurološkom nalazu ustanovljen je divergentni strabizam, deformitet kičmenog stuba, spastična parapareza teškog stepena, hoda otežano.

U februaru 2023. dešavaju se tegobe sa velikim bolovima u stomaku i učestalim povraćanjem. Hospitalizovan je u UKC NIŠ na odeljenju za dečje interne bolesti gde se postavlja dijagnoza pankreatitis akuta. Nakon hospitalizacije i datih terapija i lekova bolovi se smanjuju. U maju 2023. na kontroli na Institutu Banjica u Beogradu konstatovana je značajna progresija deformiteta kičmenog stuba.

Indikovan je prijem jula 2023. radi razmatranja o operativnom lečenju skoliotično izmenjenog kičmenog stuba na terenu cerebralne paralize. Po prijemu je pregledan od strane ortopeda, pedijatra i anesteziologa. Nakon konzilijarnog razmatranja dolaze do zaključka da je preoperativni rizik visok i da se dalje lečenje nastavlja drugim putem.

S obzirom na cenu potrebnih pregleda i samih tretmana, porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje stoga mole sve ljude dobre volje da pomognu ka ovom cilju.

Ukoliko želite da pomognete to možete učiniti slanjem SMS poruke sadržine 235 na 3800!

Uplatom na dinarski račun
160-6000001713027-28

Uplatom na devizni račun
160-6000001713862-45
IBAN:
RS35160600000171386245
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com