DruštvoZdravlje

Pomozimo Nikolini da napravi svoj prvi korak!

Četvorogodišnja Nikolina ne puzi, ne sedi, ne hoda ali je zahvaljujući terapijama počela da priča!

Nikolina (2018.) iz Niša, rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika a zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

Nedostatak kiseonika u mozgu je ostavio posledice po Nikolinino zdravlje, pa sa dve godine dobija dijagnozu cerebralna paraliza, a sa četiri epilepsiju.

Nikolina ne puzi, ne sedi, ne hoda, ali priča jer je mnogo napredovala zahvaljujući logopedskim, defektološkim i fizikalnim terapijama.

Mentalno je očuvana. Sve razume i izvršava naloge. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

Nikolina je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica, koja svakodnevno vežba!

Potrebni su joj svakodnevni fizikalni, logopedski i defektološki tretmani, operacija po Ulzibatu, tretmani matičnim ćelijama, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj.

Foto: Privatna arhiva

Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Nikolini da stane na svoje noge, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 122 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Nikolini!

SMS: 122 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001500435-29

Devizni račun: 160-6000001500700-10

IBAN: RS35160600000150070010

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com