Društvo

Pomozimo malom Veljku da ode na lečenje i pobedi retku bolest!

Veljkove (2021) prve tegobe kreću od trećeg meseca života kada se javljaju problemi u ishrani i spavanju. Veljko je posetio nebrojeno mnogo klinika i ambulanti i pre utvrđivanja postojanja atrofije mozga. Više puta je hospitalizovan u Novom Sadu i Beogradu. Iza sebe ima više od 5 totalnih anestezija i različite invazivne i druge metode ispitivanja. Ustanovljeno je da se radi o jako retkoj bolesti, nepoznatoj u Evropi i šire.

Iz meseca u mesec javljaju se nove tegobe kao i nevoljni pokreti, a sa njegovih 10 meseci potvrđuje se regresija psihomotornog razvoja i gubljenje funkcija, kada je prvi put hospitalizovan na odeljenju rehabilitacije u dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Na magnetnoj rezonanci utvrđeno je da ima atrofiju mozga kao posledicu retkog neurodegenerativnog poremećaja izazvanog genetskom mutacijom.)

Pregledali su ga brojni specijalisti, urađena je sva dostupna dijagnostika i pregledi, njegov genetski materijal je slat na analizu u inostranstvo.

S obzirom da se Veljkova atrofija mozga između ostalog uveliko odrazila na akt gutanja i ishranu u celosti, potrebna je ugradnja PEG sonde koja će mu nakon višemesečne agonije olakšati unos hrane. Njegovo dosadašnje stanje i izgled je samo velikim naporom i srećom održavano.

Nakon dobijanja rezultata preostalih dostupnih genetskih istraživanja u Evropi koje su roditelji inicirali, dostavili su tražena dokumenta jednoj klinici u inostranstvu gde žele da urade potrebnu dijagnostiku i nastave sa lečenjem.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Pozivamo sve humane ljude koji su u mogućnosti da pošalju 1465 na 3030 ili uplate na račun – koliko god su u mogućnosti.

Za Veljkovu borbu! Budimo humani!

Pomozimo Veljku!

Upiši 1465 i pošalji SMS na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001615093-17

Uplatom na devizni račun:

160-6000001616492-88

IBAN:

RS35160600000161649288

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com