Hronika

Pomor ribe u Gabrovačkoj reci

Više hiljada riba plivalo je sinoć u Gabrovačkoj reči, a ribolovci koji su se tu zatekli nisu uspeli da ih spasu. Kako kažu mnogi koji su plivali na površinu su spaseni i vraćeni u reku, kada se reka pročistila, navode.

 

Za sada je nepoznato kako je došlo do pomora ribe u Gabrovačkoj reci.

Uginulu ribu koja pluta u reci prvi su primetili građani koji žive u okolini ove rečice u naselju Palilula i nakon toga su odmah pozvali Ribočuvare „Južne Morave“ koji su izašli na lice mesta i potom alarmirali ostale državne organe.

„Uginula riba uočena je oko 200 metara uzvodno od nekadašnjeg MIN-ovog instituta pa sve do ušća u reku Nišavu. Duž cele trase mogu se videti uginnule ribe. Uglavnom se radi o sitnijoj ribi – klenovima, krkuši i potočnoj mreni ali ima i krupnijih primeraoa od po sigurno 400 grama“, kaže šef ribočuvarske službe Južne Morave Ninoslav Milenković.

 

Da li je neko ispustio nešto u reku ili je neko oprao neku cisternu sa otrovnom materijom, u ovom trenutku ne može se reći. Očevici kažu da riba kao da je bežala nizvodno, što može da ukaže na to da je neki agens bio u vodi. Meštani iz okolnih kuća su u kantama sa čistom vodom ubacivali ošamućene primerke ribe koja je preživela, a koje smo kasnije vratili u vodu i one su nastavile da plivaju, kaže Milenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button