Društvo

Pomoć za vršnjake iz Medveđe

Učenički parlament zajedno sa Vršnjačkim timom pokrenuo je humanitarnu akciju za decu koja žive u izuzetno teškim uslovima na teritoriji opštine Medveđa. Akciji se odazvao veliki broj učenika OŠ ”Bubanjski heroji”, a akcija je protekla u koordinaciji pedagoga škole Dragane Stevanović i psihologa Maje Rudić.

“Deca su sakupila za svoje vršnjake pomoć u vidu odeće, obuće, higijenskih sredstava, školskog pribora, igračaka i slatkiša. Pomoć su uručili Eparhiji niškoj i tim povodom je Episkop niški Arsenije priredio prijem za đake naše škole i direktorku Vericu Radenković”, kaće Dragana Stevanović, pedagog škole. “Vladika Arsenije se zahvalio deci na trudu, zalaganju i ljubavi koju su pokazali prema svojim vršnjacima kojima je pomoć neophodna a koji žive u uslovima koji su nezamislivi za 21. vek. Poručio im je da budu pre svega dobri ljudi i da se obrazuju jer znanje je moć”, dodaj Dragana Stevanović.

Učenici su bili dirnuti i izrazili su želju da nastave da organizuju još neke akcije koje bi na neki način bar malo usrećile njihove drugare iz Medveđe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com