Društvo

Pomoć sestrama Petković koje žive same

Gradska opština Medijana nastavlja sa humanitarnim akcijama

Gradska opština Medijana nastavlja sa humanitarnim akcijama. U ruke sestara, dvadesetogodišnje Miljane i devet godina mlađe Emilije Petković, koje su nedavno ostale bez bake i majke, stigao je tablet računar kupljen od sredstava koje izdvajaju funkcioneri ove opštine. Uručena je i druga vredna pomoć – namirnice i hemija.

 

Foto: GO Medijana

“Gradska opština je u svakom trenutku tu za svoje građane, posebno kada se radi o mladima i deci. Čim smo čuli da su Miljana i Emilija ostale same i saznali šta im je neophodno, nabavili smo tablet i ostalo i pozvali da to preuzmu. Zadovoljstvo je videti osmeh na licu deteta koje je spletom okolnosti ostalo da brine o mlađoj sestri, za koji su kaže zaslužni dobri ljudi i pružena ruka pomoći svoje opštine”, rekao je na prijemu koji je organizovan u opštini za Miljanu, predsednik Nebojša Кocić. “Moram da budem neskroman, ali je fond za izdvajanja od plata funckionera nastao na moju inicijativu i služi da pomognemo svima kojima ne možemo iz budžeta opštine. Takođe smo ovoj deci odobrili jednokratnu pomoć od 20 hiljada dinara, a vrata Medijane će im kao za sve naše građane, uvek biti otvorena”, dodao je Кocić.

 

Foto: GO Medijana

Miljani je danas bilo puno srce. Ona je student prve godine Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Nišu, sestra ide u četvrti razred Osnovne škole „Car Кonstantin“. Кaže da je izuzetno prijatno iznenađena, ali da od svoje opštine, u čijem komšiliku živi nije očekivala ništa manje.

“Tabletu će se najviše obradovati sestra, jer joj je potreban za školu pre svega. I sve ostalo što smo dobili dobro će nam doći. Sredstva koja sam dobila od opštine iskoristiću za plaćanje računa, hranu i tekuće troškove. Nama su u pomoć pritekli prijatelji, otac, ali je svakako veoma važno da se odazvala opština, jer može da posluži za primer”, rekla je Miljana.

I sa današnjeg prijema u najvećoj niškoj opštini ide apel dobrim ljudima i svima koji to mogu, pomognu sestrama koje će u budućnosti biti upućene pre svega jedna na drugu, a tek onda na komšije, prijatelje i rodbinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com