Društvo

Pomoć poplavljenim domaćinstvima

Veće Gradske opštine Crveni krst donelo je odluku da pritekne u pomoć porodicama koje su pretrpele najviše štete od poslednjih poplava. Danas je u opštini održan sastanak sa devet porodica kojiima su poslednje poplave pričinile znatnu štetu na objektima i poljoprivrednim usevima.

 

“Poplave su pričinile veliku štetu domaćinstvima. Odnešeni su plastenici, poplavljeni usevi, podrumi su potopljeni, životinje. Najviše je stradao Popovac, Mezgraja, Trupale, Donja Trnava. Mi hoćemo da im kroz finansijsku pomoć pomognemo”, kazao je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović i dodao da je opština za ove namene izdvojila 500.000 dinara.

Predsednik opštine, prof. dr Miroslav Milutinović, uručio je rešenja o pomoći u iznosu od po 50.000,00 dinara za sedam domaćinstava.

Sedamdeset hiljada dobilo je domaćinstvo kojem je uništena farma pilića kao i fond stočne hrane dok je 80.000,00 dinara opredeljeno sugrađaninu koji je svojim bagerom izgradio deo nasipa i time zaštitio svoje komšije u Popovcu.

“Zaključak je da se održi ovog meseca sastanak sa direktorm JP Srbija Vode, a prvi potez će biti da se očiste priobalja Nišave i Morave, ali i da se naprave bedeme kako ne bi ponovo došlo do poplava”, rekao je Milutinović.

Osim što su uništeni staklenici, dvorišta, podrumi, štetu su pretrpeli i putevi. Na teritoriji ove opštine najviše su oštećeni u Humu i Sečanici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Miki-iljadarka još glumi po Crvenom Krstu i zauzima mesto nekom mladom, poštenom i agilnom Predsedniku. Čudo Gradonačelnica trpi tog pajtaša Naše-guske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com