Društvo

Pomoć Kluba privrednika Naissus: Do sada donirali preko 7 miliona dinara

Klub privrednika Naisus iz Niša od svog nastanka podržava i sprovodi akcije čiji je cilj podrška institucijama grada i funkcionisanju građana Niša i regiona. Početkom ove godine, klub privrednika je donirao više od 1,2 miliona dinara klinici za Kardiologiju KC Niš za kupovinu neophodne opreme.

U skladu sa tim, od trenutka uvođenja vanrednog stanja zbog pojave virusa COVID-19, Klub privrednika Naisus je nastavio da preduzima društveno odgovorne mere u cilju zaštite svojih zaposlenih, ali i svih građana Niša. Donirajući kroz razne akcije više od sedam miliona dinara članovi kluba su svoje materijalne i organizacione resurse uključili u pomoć društvenoj zajednici.

Kroz više bilborda postavljenih u Nišu Klub privrednika Naisus je pozvao građane da ostanu kod kuće i izrazio zahvalnost medicinskom osoblju niških zdravstvenih ustanova. U vreme kada je bilo najpotrebnije i kada je bilo teško obezbediti sredstva za dezinfekciju, Klub privrednika je uspeo da ih nabavi u dovoljnoj količini i donira prvo Infektivnoj klinici, a potom i Kliničkom Centru Niš.

Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć donirali su maske i vizire za svakog zaposlenog i jedno vozilo, dok je privremenoj bolnici KC-a klub donirao krevete sa dušecima za zdravstvene radnike.

Angažovanje članova kluba se nije tu zaustavilo. Organizovali dodelu gotovih prehrambenih proizvoda za pomoć najugroženijim Nišlijama, novčanih sredstava Ministarstvu Zdravlja za nabavku respiratora, dezinfekcionih sredstava za volontere i pripadnike policije, kao i cisterne za njihovu gradsku distribuciju.

Kada je u jednom danu sugrađanka Anđela ostala bez najužih članova porodice, klub se istog trenutka uključio da pomogne.

Ukupna vrednost donacija kluba od uvođenja vanrednog stanja premašuje 7 miliona dinara. Ovo je samo nastavak redovnih aktivnosti jer u Klubu privrednika Naisus iz Niša humanitarne akcije nikada ne prestaju, kako u vanrednom, tako i u redovnom stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com