Ekonomija

Pomoć države za dve zadruge iz Niša i jednu iz Niške Banje

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga završen je raspodelom ukupno 797,4 miliona dinara, a među zadrugama kojima su odobrena sredstva nalaze se i dve iz Niša i jedna iz Niške Banje.

Niškoj zemljoradničkoj zadruzi “Kisko” odobreno je 14,9 miliona dinara, poljoprivrednoj zadruzi “Marno MM” 7,4 miliona dinara, a poljoprivrednoj zadruzi “Hanovi” iz Niške Banje 6,4 miliona dinara.

Sa području Nišavskog upravnog okruga bespovratna sredstva za razvoj zadrugarstva dobiće još osam zadruga. Iz Svrljiga su to zadruge “Aeckoop” (15 miliona dinara) i “Lena prom” (13,7 miliona) miliona dinara, iz Doljevca zadruga “Agro Južna Morava” (7,5 miliona) iz Ražnja zadruge “Bukovik” (10,4 miliona) i “Zapis 2012” (5,8 miliona) iz Gadžinog Hana “Zaplanjska matica” (7,3 miliona) i iz Merošine “Mleko eko”.

Bespovratna sredsva dobiće 18 zadruga sa područja Vojvodine, 29 iz Centralne Srbije, 23 sa juga Srbije i Kosova i Metohije. Novac je odobren i za dve složene zadruge – “Naši voćari” iz Požege i “Složni voćari” iz Indjije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com