Društvo

Prašak za veš, tečnosti za sudove i sapun – pomoć za niške borce

Gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila je donaciju ugroženim borcima, onima sa manjim primanjima u vidu paketa kućne hemije koji sadrže prašak za veš, sapun i tečnost za sudove. Ističe da je, ono što je do sada učinjeno za borce svakako nedovoljno za sve što su oni učinili za našu zemlju.

Paketi su pokloni donatora.

Prema njenim rečima, dogovoreno je sa Domom zdravlja i Kliničkim centrom da prioritet pri zakazivanju prelegleda i lečenju u ove dve zdravstvene ustanove imaju oni koji donesu boračke legitimacije.

Predstavnici uduruženja boraca i udurženje vojnih penzionera uručili su gradonačelnici zahvalnice za nesebičnu pomoć pri rešavanju problema, razumevanje i uspešnu saradnju.

“Sve ono što činimo za borce reklo bi se da je nedovoljno da se neki način revanširamo za sve ono što su oni učinili za našu zemlju.  Do sada smo sa borcima dogovorili i uspeli da ostvarimo besplatan prevoz za svih deset kategorija boračkih udruženja, a uoči praznika ih uvek darujemo nekim paketima. Uspeli smo i da im umanjimo račune za komunalne usluge”, navodi Sotirovski.

Dragana Janković, predsednica udruženja ratnih i vojnih invalida Niša istakla je zahvalnost Gradu, kako navodi, za izlaženje u susret u svim segmentima, pri zapošljavanju, omogućavanju prioritetnog lečenja i besplatan parking.

 

“U prethodnom periodu smo imali podele, ne samo pomoć u vidu paketa, već i u ogrevu i paketića za decu. Hvala gradu i lokalnoj samoupravi jer je propoznala problem i nije zaboravila problem boraca Niša”, kazao je Ivan Krstić, koordinator boračkih udruženja Grada Niša, veteran 63. badobranske brigade koji je takođe primio zahvalnice od svojih kolega boraca.

 

Ugroženim borcima popust za komunalne usluge od 5 do 45 odsto

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

 1. Kakvog li cinizma, Bože dragi. A, pasovao bi i naslov “Sve će to narod pozlatiti”, da se nešto i pročita.

 2. Kao borac nisam dobio ni boračku legitimaciju, a kamoli neki popust ili paket. Pitam se da li sam ja uopšte bio u ratu ili sam to samo sanjao?

 3. Odgovorno tvrdim da je ovo slikanje za kamere i ništa više.Ja sam sa br.6 dakle najvećeg naselja opštine N.Banja.Ni mene ni brata NIKO NIKADA nije obavestio a kamo li nam dao 1 paket…

 4. Ja sam isto tako bio na dva ratista na Prevlaci kao na Kosarama
  Niti mi salju boracku karticu niti te ko kontaktira
  Sa cetvoroclanom sam porodicom niko zaposljen
  Dok sam bio mlad koristio sam drzavi a sad kad nemas zdravlja i prodju 50 god.nikog ne zanimas
  Netreba meni paket treba mi bar malo postovanja
  Hvala bogu sto sam se vratio ziv sa Kosara to mi je najvaznije
  NEKA BOG CUVA SRBIJU

 5. Lele strašno, ja sam borac I kategorije, i kad god pitam gde u Nišu mogu da se raspitam šta mogu da ostvarim niko nezna, sad pred izbore odjednom svi misle na nas. Strašno

 6. Ponižavajuće i boraca i države za koju su se borili. Bruka i sramota, imate li bar malo obraza??

 7. Nije blamiranje to su sns borci
  Niti me je ko zvao niti su mi ikada bilo sta dali

 8. Jednostavno, prepisite od komsija Hrvata kako se postupa sa borcima. Da ne idemo dalje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com