Društvo

Pomeren rok za prijavljivanje za besplatne informatičke obuke

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih lica za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Svi zainteresovani nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji NSZ, za učešće u ovom programu mogu se prijaviti najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je novi termin za početak ovih obuka pomeren na 13. septembar.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com