Društvo

Pomažu starijima i brinu o životnom prostoru

Udruženje Radne akcije Delijski Vis uveliko radi kako bi pomogli svojim sugrađanima. Najpre su pokrenuli volonterski servis putem koga se najstariji stanovnici naselja Delijski Vis obraćaju za pomoć pri donošenju namirnica, lekova i ostalih neophodnih stvari.

“Na svih 38 zgrada u našem naselju izlepili smo kontakte da se jave ljudi kojima je potrebna dostava hrane i lekova, s tim da smo se prijavili opštini Palilula i dobili akreditacije sa kojima radimo. Takođe, imamo dozvole da nas penzioneri mogu ovlastiti, ako žele, da im podignemo penziju, da umesto njih odemo u VMC, uzimamo lekove za vojna lica i drugo što im je potrebno. Radimo samo u okviru našeg naselja”, kaže za Niške Vesti predsednik Udruženja Radne akcije Delijski Vis Milan Spasić.

Važno im je da stariji sugrađani imaju sve što im treba, ali je izuzetno važno ispoštovati sva pravila u radu, posebno sa novcem.

“Postoji obrazac pre kupovine gde nam sugrađani potpisuju koliko je novca dato za nabavku. Kada sve donesemo, prilažemo i račun uz kusur i onda izdajemo još jedan obrazac koji naš stariji komšija ili komšinica takođe potpisuje”, ističe Spasić.

Osim ovoga, volonteri Udruženja, u vanrednim okolnostima, brinu i o higijenskim uslovima u naselju. Tako su juče natrijum-hipohloritom dezinfikovali sve ulaze stambenih zgrada, prekidače, sve ono što građani dodiruju, mobilijare, klupice, letnjikovce i autobuska stajališta. Naredne subote će ponovo dezinfikovati Delijski vis.

“Sredstvo za dezinfekciju nabavljamo od JKP Mediana, daje nam u minimalnim količinama jer nama ne treba mnogo. Produžićemo taj naš rad, ali nabavićemo i još nekoliko pumpi i biće nas više pa ćemo tako tretirati i više površina”, najavljuje Spasić.

Foto: R.A.D.V.

U akciji pomoći stanovnicima Delijskog visa učestvuje više od 30 aktivista Udruženja Radne akcije Delijski Vis, a na dezinfekciji 8 osoba. Kažu da im se za nabavku sugrađani uglavnom javljaju rano ujutru na njihove brojeve, a redovno dobijaju i adrese iz kol centra GO Palilula.

Iz Udruženja apeluju na sugrađane da poštuju mere pojačane higijene i slušaju apele državnih institucija uz jasnu poruku #OstaniteKodKuće.

Udruženje Radne akcije Delijski vis, volonterski centar: 066/80 66 727 i 062/148 08 68

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com