Društvo

Pomama za „spinerom“ među osnovcima

Iako se na domaćem tržištu pojavila pre svega mesec dana, igračka “spiner” već je izazvala pravu pomamu u gotovo svim osnovnim školama u Nišu. Za vrlo kratko vreme, privukla je veliku pažnju, kako dece, tako i odraslih.

Pritiskom na dva dugmeta “spiner” počinje da se vrti između prstiju, a đaci se takmiče ko će duže i zanimljivije vrteti. Raznih boja, dezena i kvaliteta, igračka se može naći po ceni od 300 dinara po kineskim radnjama pa do 3000 dinara u onim skupljim ili u online ponudi.

U Osnovnim školama, đaci jedva čekaju mali i veliki odmor da zavrte koji krug, a nastavnici i učitelji kažu da ne mogu da se izbore sa decom ni za vreme časa.

“Stalno vrte spiner, ne mogu da im skrenem pažnju na nastavu pa sam počela da im oduzimam igračku pre časa i vratim im na kraju”, kaže nastavnica nemačkog jezika u OŠ „Čegar“.

Spiner vrte po ceo dan; foto: D. Trajković

“Spiner”, kako piše u oglasima proizvođača, može pomoći deci sa manjkom koncentracije ali i hiperaktivnoj deci, a, kako se navodi u ponudi, može da probudi i kreativni gen. Ova popularna igračka zastupljena je i kod odraslih, pa se sve češće na stajalištima gradskog prevoza, ali i u samim vozilima mogu videti putnici koji vrte spiner da „ubiju vreme“.

Na sajtu jednog od prodavača ističu da je igračka odlična za ublažavanje stresa, kao i da je pogodna za kancelarije, duge sastanke i konferencijske pozive.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com