Društvo

Položeni venci na spomenik stradalima u NATO agresiji u Nišu (Foto)

Parastosom i polaganjem venaca na spomen kapelu i spomenik Nišlijama stradalim tokom bombardovanja 1999. godine, u Nišu su obeležene 23 godine od početka NATO agresije na našu zemlju.

Vence i cveće na spomen kapelu i spomenik ispred zgrade niškog Univerziteta položili su gradionačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima, rodbina i prijateljelji stradalih, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici policije, grada i gradskih opština, Nišavskog upravnog okruga i predstavnici boračkih udruženja.

“Pokušali su da nam uzmu nešto što nikada nisu uspeli, niti će nekada uspeti. Srušili su nam mostove, fabrike, bolnice, izradili smo nove, ali im nikada nećemo zaboraviti to što su nam ubijali decu i civilne žrtve. Duh našeg naroda nam nikada neće oduzeti. Žrtve niko ne može da vrati, ali mi možemo da ih se sećamo i da ih pominjemo”,  istakao je Sladjan Vučković, deminer koji je teško povredjen prilikom uklanjanja kasetnih bombi na Kopaoniku, aprila 1999. godine,  penzionisani zastavnik u penziji.
Dr Boban Džunić predsednik Skupštine Grada Niša kazao je da niko nije mogao očekivati da ljudski um može nešto tako da zamisli ili izvede.
“Mir, sloboda i ravnopravnost svih nas u našoj državi treba da bude imperativ naših sugrađana.  Ono što se tada desilo, sigurno ne možemo da zaboravimo, a da li ćemo oprostiti, istorija će pokazati”, ističe dr Džunić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com