Društvo

Položen kamen temeljac za vrtić u Trupalu, mesta za 120 mališana

U selu Trupale koje se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krsti danas je položen temeljac za novi vrtić koji će primiti 120 mališana. Kamen temeljac položili su gradonačelnica Dragana Sotirovski, predsednik GO Crveni Krst, profesorom dr Miroslav Milutinović i direktorka JU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Foto: Grad Niš

“Ovde će gravitirati jedni šest – sedam sela. Vrtiće koje do sad imamo su puni, tako da verujem da će i ovaj vrtić biti na zadovoljstvo naših sugrađana. Naša opština ubrazano rešava brzo svoje postavljene ciljeve”, ističe on.

Posle vrtića u Brzom Brodu, naselju „9.maj“ i GO Pantelej ovo je četvrti vrtić koji se gradi. Privodi se kraju i rekonstrukcija objekta u MK „Božidar Adžija“ u GO Medijana koji će primiti 110 deteta. Lista čekanja, kažu nadležni je prepolovljena, a rekonstrukcijom zgrade u Čairu koja će takođe postati vrtić, veruju da liste čekanja neće ni biti.

“Dobićemo još jedan novi moderan vrtić po svim standardima koji  zadovoljavaju sve ono što je potrebno za zdravo odrastanje mališana. Na ovoj teritoriji imamo zaista veliki broj dece i mi smo uspeli da ih smestimo u vrtiće koji su na ovoj teritoriji, a na listi čekanja je ostalo negde oko 80 mališana sa ove teritorije. Svi mališani koji su sa opštine u kojoj se grad vrtić mogu da dobiju mesto baš u tom vrtiću gde se i stanuju”, pojašnjava direktorka JPU “Pčelica”, Svetlana Mitić.

Foto: Grad Niš

“Nema većeg zadovoljstva nego kad postavljate kamen temeljac za još jedan vrtić. Ovo je motiv više i da i dece bude više. Borimo se za svako radno mesto i da imamo više mesta za našu dečicu kako bi roditelji mogli da rade,a mislim da istrajavamo na tom putu. Poruka mladima je da se vole i da rađaju decu i da nas je što više u Nišu”, poručuje gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je pozvala sve sugrađane, posebno meštane Trupala da od danas pa nadalje šalju predloge Gradu i predškolskoj ustanovi “Pčelica” za naziv ovog vrtića.

Andrijano Milovanović, roditelj čije će dete ići u ovaj vrtić ističe da je ovo jako važna stvar za selo i da će roditeljima i deci novootvoreni vrtić puno značiti, ali i da se nadaju da će sve biti ispoštovano u roku.

Završetak radova očekuje se aprila naredne godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Путујући циркус изазива смех по селима, зато се Неша-гуска сакрио позади.

    1. Mora da je on pozajmio spagerice Templarki ! Doneo iz Grcku,sto da se bace !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com