Društvo

Položen kamen temeljac za novi vrtić u Studeničkoj ulici, mesta za 120 mališana

U Gradskoj opštini Pantelej u Studeničkoj ulici na parceli poznatoj kao višnjar, na inicijativu žitelja, danas je položen temeljac za novi vrtić koji će primiti 120 mališana. U ovoj opštini, trenutno 480 dece čeka na upis u vrtić.

Prema njihovim rečima, investitor je odustao od gradnje stambenih zgrada na tim parcelama pre tri godine i one su predate Gradu.

„Naselje ima puno dece, ali mu fale obdaništa, sportski tereni i generalno uređenje naselja. Sve je to krenulo od pre tri godine, kad je ovde trebalo da se zidaju stambene zgrade. Udružili smo se kao građani, tražili smo pomoć Grada i investitora. Investitor od ovih parcela nam je izašao u susret i pristao je da se te parcele daju Gradu“, rekao je Milorad Mikuljanac, jedan od žitelja naselja i inicijator ideja.

Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić ističe da će se ovim vrtićem smanjiti lista čekanja i rasteretiti vrtići u okolini. Kako navodi, najviše mališana na listi čekanja dolazi sa opštine Pantelej.

 

„Ovo je veliki dan za našu Gradsku opštinu Pantelej, jedan istorijski momenat, jer se poslednjih 30 godina nije izgradio nijedan vrtić na našoj teritoriji. Poslednji vrtić koji je Pantelej dobio je bio u Čalijama. Ovo naselje se brzo širi, ima puno mladih ljudi i veliki broj dece i ovaj vrtić će značiti povećanju kvaliteta ljudi“, kazala je predsednica opštine Pantelej, Nataša Stanković.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom polaganja temeljca, najavila je izgadnju još četiri vrtića i poželela da se rađa još više dece.

„Ponosna sam kao gradonačelnica, jer za dve i po godine mandata, ovo je naš treći vrtić koji ćemo uraditi. Radimo i četvrti, to je rekonstrukcija mesne zajednice „Božidar Adžije“. Još tri vrtića planiramo, jedan na mestu nekadašnje „Medikoterapije“ u Čairu,zatim vrtić u Trupalu, koji ovih dana čeka lokacijske uslove i naravno, ono što smo dogovarali sa ljudima na Ledenoj steni, da i oni treba da dobiju jedan vrtić i pijacu”, poručuje ona.

Završetak radova je predviđen 20. januara 2024. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Dosli SNS-a ovci da se fotografisu a Niko od njih NEMA htz slem I cipele, sta li izvode sa tim njihovim jeftinim dramama. Fotografisace se I miting podrske svom fireru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com