Promo vesti

Poliklinika broj #1 za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju LONGA VITA NIŠ

Ne trpite bol, oporavite se brzo, sprečite nove povrede! Savremeno odeljenje za fizikalnu medicinu Poliklinike Longa Vita, opremljeno najmodernijim uređajima za elektroterapiju i kinezi salom učiniće Vaš život lakšim i lepšim.

FIZIKALNA MEDICINA

Fizikalna terapija podrazumeva lečenje veštačkim i prirodnim fizikalnim modalitetima i terapijskim vežbama. Pored primene u lečenju, fizikalni agensi su značajni i u profilaksi, za sprečavanje oboljenja ili posledica oboljenja i povreda. Primenom u okviru adekvatne doze, koja ne ugrožava integritet tkiva, podstiču se prirodni mehanizmi lečenja, terapija je bezbolna i bez štetnih efekata.

Fizikalna terapija se primenjuje u lečenju: reumatoloških oboljenja (zapaljenska i degenerativna oboljenja kičmenog stuba i perifernih zglobova – kuka, kolena, ramena; vanzglobna oboljenja); neuroloških oboljenja (kod neuralgija, neuritisa, radikulopatija, polineuropatija); posttraumatskih stanja (stanja nakon preloma, uganuća, povreda tetiva i ligamenata); bolnih stanja; rana i ulkusa; oboljenja periferne cirkulacije; sportskih povreda.

Nakon pregleda lekara specijaliste, za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja koji se svakodnevno prilagođava trenutnom objektivnom stanju.

U toku lečenja, vrše se kontrolni pregledi i po potrebi menja terapija u cilju što bržeg oporavka.

Ukoliko pacijent nije u mogućnosti da dođe kod nas, ili se ne želi odreći komfora svog doma, pružamo mogućnost kućnih poseta. Medicinski tim, koji čine lekar specijalista i viši ili strukovni fizioterapeut, obaviće pregled i lečenje u vašem domu.

Metode koje koristimo su: dekompresivna terapija kičme, dijadinamična struja, eksponencijalna struja, elektroterapija, galvanska struja, H struja, interferentna struja, kineziterapija, laseroterapija, Leduc-ova struja, magnetoterapija, parafango terapija, ruska struja, TENS (transkutana električna nervna stimulacija), ultrazvučna terapija

ŠROT METODA

Šrot (Schroth) metoda je trodimezionalna korekcija kičme, odnosno skolioze i kifoze. Kako je skolioza trodimenzionalni deformitet, upravo je Šrot metoda najefikasniji način da se taj problem reši. Metoda je bazirana na kontrolisanom disanju, samokorekciji tela i pravilnoj korekciji karlice. Njome se efikasno sprečava progresija krivine kičme i postiže korekcija iste, te omogućava da se izbegne kasnija hirurška intervencija. Primenjuje se kod dece i odraslih.

DEKOMPRESIONA TERAPIJA KIČME

Dekompresiona terapija kičme (DTK) je izrazito uspešna neoperativna procedura za lečenje diskus hernije, uklanjanje bolova i drugih tegoba uzrokovanih problemima kičme. U tretmanu ovom procedurom koristi se sofisticirana oprema u kombinaciji sa modernim stolovima za trakcijsku terapiju. Dekompresiona terapija nežno isteže kičmu, čime se smanjuje pritisak na diskove i zglobove kičme što omogućava prirodni proces izlečenja.

DEČIJA FIZIJATRIJA I REHABILITACIJA

Pokret omogućava deci da istražuju i na taj način otvara se prozor učenja kroz osećaj i dodir nove sredine. Fizikalna terapija se fokusira na pomoć deci da steknu motoričke veštine ili poboljšaju kvalitet onih koje već poseduju. Poliklinika Longa Vita pruža usluge specijalizovane fizijatrije i rehabilitacije za odojčad, decu i adolescente.

U najranijem uzrastu bavimo se lečenjem: porođajnih trauma ( preloma, parezeplexusa brachialis-a), deformiteta vrata, deformiteta stopala, razvojnih asimetrija, razvojnih poremećaja tonusa, usporenog motoričkog razvoja, genetskih poremećaja.

U kasnijem uzrastu vršimo rehabilitaciju i habilitaciju dece sa: povredama (mekih tkiva, zglobova i kostiju), cerebralnom paralizom, reumatskim bolestima (juvenilni reumatoidni artritis), neuromišićnim oboljenjima (Charcot-Marie-Tooth bolest, mišićna distrofija), lošim držanjem tela, deformitetima grudnog koša, kičme (kifoze, skolioze, lordoze), kolena ( X i O kolena), stopala (ravna stopala)

Fizikalnom terapijom uspešno lečimo i različite poremećaje mokrenja i defekacije kod dece, kao što su: dnevno vlaženje veša mokraćom, otežano mokrenje, rekurentne urinarne infekcije, noćno umokravanje, hronična opstipacija (zatvor), fekalna inkontinencija (prljanje veša stolicom).

Poliklinika Longa Vita nalazi se na idealnom, mirnom mestu u centru Niša, a brojevi telefona za informacije i zakazivanje su 018/307 251 i 069/11 22 358

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d725.7297505845851!2d21.895200729254196!3d43.31595319869592!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b1dabef653%3A0x70a3f5f0335377a5!2sPrijezdina%2C+Ni%C5%A1%2C+Serbia!5e0!3m2!1sen!2sus!4v1509612733306″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com