Sport

Poligon za buduće šampione; U Nišu otvoren teren “Stefan Jović”

Potpuno rekonstruisani teren na Trošarini, koji će poneti ime proslavljenog Nišlije Stefana Jovića, dostupan za sve naše sugrađane koji žele da igraju košarku, svečano je otvoren uz prisustvo pomenutog košarkaškog asa i predstavnika gradskog rukovodstva.

Za sve rekreativce koji predstojeće tople dane žele da provedu na otvorenom i da se bave sportom stiže lepa vest. Čuveni košarkaški teren na Trošarini potpuno je obnovljen zahvaljujući kompaniji “Mozzart” a otvorio ga je sportista po kojem je i nazvan ovaj poligon za nastanak nekih novih “Jovića” i možda budućih šampiona.

“Ove godine prioritet grada bilo je uređenje sportske infrastrukture u Nišu. Izuzetno nam je drago što u tom poslu nismo usamljeni. Ovom prilikom zahvaljujem se kompaniji “Mozzart sport” sto pomaže rekonstrukciju košarkaških igrališta u Nišu, jer nam je i rekreativni sport podjednako važan kao i profesionalni.” izjavio je ispred Grada Niša Branislav Kačar, većnik za omladinu i sport.

Na terenu sa specijalnom podlogom za 3×3 turnire već su se oprobali košarkaši KK Niša koji su odigrali revijalni meč. Između ostalog i Jović je deo svoje karijere izgradio u pomenutom klubu, a sada je sa talentovanim sugrađanima svom gradu poklonio još jedno mesto za igranje košarke.

“Zahvaljujem se kompaniji i ljudima iz Niša koji su učinili da se ovaj projekat dovede do kraja i da ovaj teren izgleda ovako lepo i profesionalno. Veoma mi je drago i čast mi je što nosi moje ime, ali najsrećniji sam zbog toga što ovde vidim puno dece, zainteresovanih za košarku. Nadam se da će ga čuvati i da će na njemu neke svoje prve korake načiniti još neki niški reprezentativac.” izjavio je Stefan po presecanju vrpce.

Teren se nalazi na uglu ulice Branka Miljkovića i Bulevara Nemanjića.

Gradska opština Medijana podržala je rekonstrukciju terena. Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić kaže da je ovo je još jedna u nizu aktivnosti opštine na promociji zdravih životnih navika opšte populacije stanovništva, posebno najmlađih, i da će slične aktivnosti biti nastavljene. Opština je posredovala i u čišćenju okoline terena, a stare konstrukcije koje su još upotrebljive postaviće na mesta koja su tražili građani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com