Obrazovanje

Policijski službenik iz Niša među dobitnicima prestižne Čivning stipendije

Policijski službenik iz Niša Dušan Stanković naći će se među malorojnim postdiplomcima iz Srbije kojima je odobrena prestižna Čivning stipendija i koji će imati priliku da postdiplomske studije završe u Velikoj Britiniji.

Fotografiju sa porukom da “ne može da ostane smiren jer je primljen na Chevening program”, Stanković je podelio na društvenim mrežama i dobio brojne čestitke prijatelja i poznanika. Stanković je ispod fotografije napisao da je posle višegodišnjeg iskustva u struci, dobio priliku da proveri i unapredi svoje znanje i sposobnosti i tona najvišem nivou.

„Zahvaljujući prespostitižnoj #Chevening stipendiji, 2021/2022 ću provesti na postdiplomskim studijama Kriminologije i metoda društvenih istraživanja, na Univerzitetu u Lankasteru (Engleska). Nadam se da će ovo biti korak napred u mojoj karijeri u kojoj ću nastaviti da se zalažem za iste principe – unapređenje bezbednosti kroz naučno-zasnovano policiranje“, napisao je Stanković.

On je posle završene akademije radio u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku, a potom kao policajac u Policijskoj upravi u Nišu. Uz master na Pravnom fakultetu objavio je i nekoliko studija u oblasti kriminologije, a dobitnik je i prve nagrade na Međunarodnom takmičenju za najbolji naučni rad napisan od strane mladih kriminologa iz Istočne i Centralne Evrope. Pre nekoliko meseći pokrenuo je naučno-popularni blog “Kriminološke teme” koji se bavi kriminalom, žrtvama, policijom i društvom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. А, кад се врати (ако се уопште и врати), тек ће онда наставити да седи за столом и не диже ништа од оловке. Треба нам полиција и полицајци на улицама и по граду- а не за столовима у СУП-у да испијају кафице, или да седе рашкембљени на клупи испред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com