Virus Korona

POLICIJSKI ČAS U TOKU: Novinar – kako to hrabro zvuči? (FOTO+VIDEO)

Novinar – kako to hrabro zvuči!

Ako ipak mislite da je to lako, pokušajte da u Nišu ovih dana saznate detalje svega što se u gradu na Nišavi dešava.

Jedini izvor infomacija za sve niške novinare je zvanična nacionalna konferencija koja je svakog dana u 15 sati.  Čak i na postavljeno pitanje vezano za Niš, retko da dobijemo odgovor epidemiologa koji nam je u ovom trenutku veoma potreban. Na samom početku epidemije Niš je okarakterisan kao jedan od žarišta, što je dodatno uplašilo Nišlije i baš od tada novinari su dobijali sve manje zvaničnih informacija.

Foto: Dimitrije Nikolić, fotograf  (slikao Vanja Keser, fotograf )

Naravno, to ne sprečava niške novinare da redovno i savesno obavljaju svoj posao. Mnogi dojučerašnji sagovornici, komšije, prijatelji danas su novinarima ljuti “neprijatelji” i čuvari važnih informacija koje nisu dobre za uši velikih narodnih masa, tačnije Nišlija.

Teško se dolazi do važnih i istinitih informacija sa terena, vrlo šturi su podaci koji dolaze iz niških bolnica gde su smešteni zaraženi od koronavirusa, novinari dobijaju informacije od rodbine i prijatelja, dok vesti čekaju jer su neproverene.

Mnogi rade iz svojih domova, oni koji nemaju tu privilegiju danonoćno su na ulici, jer svakodnevno spremaju vesti, emisije…

Foto: Grad Niš

U svojim džepovima nose papir sa potpisom, ako ih zaustavi policija, a šta ako ih pre toga zaustavi …?

Novinarka jedne niške televizije otišla je na svoje radno mesto jutros i obavila sve što je po zadatku urednika bilo potrebno. Policijski čas je upravo na snazi a ona mora kući…e to ovako izgleda.

“Popunjavali smo neki papir da imamo ako nas zaustavi policija. Pitali me za broj prevoznog sredstva? Ja odgovorim, pa bicikl, šta bi drugo”, rekla je uz osmeh ona.

Niški novinari ovih dana rade najbolje što umeju, uz veliku dozu strpljenja i empatije, ugrožavajući svoj život i zdravlje onih kod kojih odlaze kada se radni zadaci završe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com