Virus Korona

Policijski čas će od sutra trajati već od 17 sati

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da će predložiti Vladi da od sutra zabrana kretanja bude produžena i da traje od 17 časova do 5 sati ujutru.

Vučić je upozorio na to da ako i to ne bude dovoljno, ova mera će biti širina i dalje, i ponovio molbu građanima da ne izlaze napolje.

On je rekao da je to veoma teška mera, ali da disciplina građana nije bila dovoljna.

Predsednik je rekao da će tu meru večeras predložiti Vladi, i da veruje da će ona biti prihvaćena.

Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina, objasnio je on.

Vučić je rekao da je danas bio najteži dan za Srbiju, jer je utvrđeno da je zaraženo još 36 osoba, što je ukupno 171 zaraženi novim koronavirusom.

On je upozorio na to da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći, ukoliko građani Srbije ne promene svoje ponašanje.

Ne terajte nas da uvodimo policijski čas 24 sata dnevno, poručio je Vučić i ukazao na to da će država biti prinuđena da produžava vreme zabrane kretanja, ako treba i do potpune zabrane, ukoliko građani ne budu striktnije poštovali mere Vlade.

Već u utorak će biti 24 sata policijski čas, ako se ne budemo pridržavali navedenih mera, upozorio je on i dodao da će zabrana kretanja u ponedeljak biti od 13 sati, a već od utorka 24 časa.

Predsednik je još jednom apelovao na građane Srbije da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ja radim od 6h do 16h, ne stizem u prodavnicu, ne moram ni da jedem, na poslu prete otkazima ko ode na bolovanje, sramota….
    Cena maske 120 din, STRASNO.
    Vreme dozvoljenog izlaska sve kraca, to znaci više ljudi na ulici u tom periodu…
    Jel to znaci da korona napada po mraku?
    Sve strucnjak do strucnjaka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com