Hronika

Policija zaplenila više od 10 kilograma opojnih droga (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su više od deset kilograma opojnih droga i dva pištolja i uhapsili V.P. (1995) i S.T. (1992) obojica iz okoline Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: PU Niš

“Prilikom pretresa porodične kuće V.P. pronađeno je 169 paketa sa 9,5 kilograma marihaune, dva paketa heroina težine 10,37 grama, automatski pištolj marke „škorpion“ sa pet metaka i pištolj sa prigušivačem, dok je iza kuće pronađena zasađena stabljika kanabisa težine oko 800 grama”, saopštila je policija.

Foto: PU Niš

Takođe, u kući S.T. policija je pronašla 5,71 gram heroina, tabletu MDMA, dva metka za pištolj i svesku sa evidencijom duga konzumenata opojnih droga.

Foto: PU Niš

“U pakovanju opojnih droga osumnjičenima je pomagao dvadesettrogodišnji muškarac iz okoline Niša, protiv kojeg će po nalogu nadležnog tužilaštva biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog saizvršilaštva u izvršenju ovih krivičnih dela”, navodi se u saopštenju.

Foto: PU Niš

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com