Društvo

POLICIJA I ĐACI NA ISTOM ZADATKU. Održana akcija “Stop! Svi na sport” (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i Školskom upravom Grada Niša, organizovali su danas u čairskom parku, tradicionalnu akciju „Stop! Svi na sport“. Ovo je sedma po redu manifestacija koja je okupila oko 120 dece dve niške škole koji su se takmičili u odbojci, gimnastici i tekvondu, kao i društvenim igrama – slagalica i memorija.

Danas u Čairu su svoje sportske sposobnosti i mermorijske veštine pokazali učenici Osnovnih škola “Učitelj Tasa” i “Ratko Vukićević”. Ovo je prema rečima organizatora početak akcije, a drugi deo očekuje đake već od septembra.

Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša

“Drugi deo manifestacije biće mnogo masovniji. Tada se akciji priključi preko 20 škola sa teritorije Grada Niša. “, kazao je Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

 

Ispred Policijske uprave Niš školarce je pozdravila Lidija Todorović. Ona je poželela da se lepo provedu, da se druže, a da u takmičenju budu fer plej i da zajedno sa policijom nauče kako da budu što bezbedniji.

“Školski policajci, ali i drugi policajci su vaši najbolji prijatelji i tu su svakog dana za vas”, kazala je Todorović.

[meta_gallery_carousel]

Manifestacija, čiji je cilj promocija zdravog života, nije prekidana ni u vreme korone, ali se sprovodila u specifičnim uslovima, sa maskama i poštujući druge preventivne mere.

Škole su na kraju takmičarskog programa i prebrojavanja poena imale isti broj bodova, te su učenici obe škole dobili pune kese lopti koje su poneli u svoje škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com