Hronika

Policajci osuđeni za zlostavljanje mladića koji su u Nišu skidali srpske i madjarske zastave

Osnovni sud u Nišu, prvosetpenom presudom, osudio je policajce Miomira Petrovića i Miljana Tatića na po šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog toga što su pre pet i po godina prilikom privodjenja zlostavljali i mučili Nišlije Aleksandra Tasića i Luku Nićiforovića, koji su u to vreme bili maloletni.

Mladići su privedeni u noći izmedju 20. i 21. novembra 2016. godine zbog toga što su na mostu kod Tvrdjave u centru Niša skinuli nekoliko zastava Srbije i Madjarske, okačenih povodom održavanja zajedničke sednice vlada, kojom su predsedavali premijeri Aleksandar Vučić i Viktor Orban.

Obojica su, nakon što su se policajci pojavili, krenuli da beže, ali su se vratili i nisu pružali otpor prilikom hapšenja. U presudi je navedno da je policajac Miomir Petrović kriv jer je na Keju Kola srpskih sestara prilikom privodjanja Luke Nićiforovića zlostavljao maloletnika i prema njemu postupao na način koji „vredja ljudsko dostojanstvo“.

Rečeno je da je Petrović mladića udarao nogama u ledja, vrat i noge, pesnicama u rebra i stomak, a do „marice“ odveo sa savijenom rukom i hvatanjem za glavu povijajući je nadole.

Policajac Miljan Tatić osudjen je takodje za zlostavljanje i postupanje koje „vredja ljudsko dostojanstvo“ jer je Aleksandru Tasiću zadao više udaraca nogom u predelu glave, rebara i nogu, gazio ga po ledjima i takodje ga sa zavrnutom rukom odveo do policijskog vozila. Policijaci su, kako rečeno, u „marici“ zastrašivali mladiće da će „biti optuženi za državni udar i izazivanje medjudržavne krize“.

Petrović i Tatić su na sudjenju kategorički negirali da su bili nasilni i tvrdili su da su postupali po pravilima policijske službe, što je reklo i četvoro njihovih kolega. Tasić i Nićiforović su, pred sudom, skidanje zastava obrazložili „mladalačkom nepromišljenoću“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com