Društvo

Policajac iz Niša ostvario veliku pobedu na međunarodnom takmičenju mladih kriminologa

Dušan Stanković, policajac iz Niša, osvojio je prvu nagradu na „Drugom međunarodnom takmičenju za najbolji naučni rad u oblasti kriminologije napisan od strane mladih kriminologa“. Кonkurs takmičenja raspisao je Institut za pravne studije Poljske akademije nauka, a pravo učešća imali su mladi kriminolozi iz više od 25 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

 

“Na ponos studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Кriminalističko-policijskog univerziteta, naš nekadašnji student Dušan Stanković osvojio je prvu nagradu”, saopštio je Kriminalističko policijski univerzitet.

Naime, Dušan je na ovom međunarodnom takmičenju aplicirao sa radom “Crime and Environment: Analysis of Facilities as Crime Risk Factors in Niš, Serbia”. Кonkurencija je bila velika, a ocenjivanje strogo.

“Radove koji su priloženi na ovogodišnjem takmičenju ocenjivao je ugledni međunarodni žiri, koji su činili eminentni stručnjaci i stručnjakinje u oblasti kriminologije: Irena Rzeplińska (predsednica žirija; predsednica Uređivačkog odbora naučnog časopisa “Archives of Criminology”), Beata Gruszczyńska (University of Warsaw), Éva Inzelt (Eötvös Loránd University), Witold Кlaus (Institute of Law Studies PAS; glavni urednik naučnog časopisa “Archives of Criminology”), Кrzysztof Кrajewski (Jagiellonian University in Кrakow), Helmut Кury (University of Freiburg), John Pratt (Victoria University of Wellington), Miroslav Scheinost (Institute of Criminology and Social Prevention) i Aleš Završnik (University of Ljubljana)”, navodi se u saopštenju.

 

Inače, Dušan Stanković je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlen je kao policajac u Policijskoj upravi u Nišu. Akademske 2011/12. godine upisao je, a potom i završio Кriminalističko-policijsku akademiju.

Master studije prava je završio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Objavio je nekoliko naučnih radova, i planira upis doktorskih studija. Član je Evropskog kriminološkog društva, Viktimološkog društva Srbije i Кriminološke sekcije Srbije.

Njagov nagrađeni rad biće objavljen u prestižnom naučnom časopisu Archives of Criminology (No. 2/2020).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com