DruštvoSport

Polaznici prve grupe besplatne škole klizanja uspešno savladali osnovne korake na ledu

Na klizalištu Sportskog centra „Čair“ održava se besplatna škola klizanja a polaznicima prve grupe podeljenje su diplome. Dipolomu o završenoj obuci dobilo je 40 devojčica i dečaka koji su stekli osnovno znanje o klizanju na ledu. Sa njima su radili, kako ističe direktorka SC „Čaie“ Branka Aranđelović, instrukori i novoupošljeni profesori fizičkog vaspitanja. Škola klizanja je trajala sedam dana a sa besplatnom obukom se nastavlja do kraja januara.

Već su napravljene dve nove grupe koje će savladati prve „korake“ na ledu. Inače ovo je prva besplatna škola klizanja koja se organizuje u pomoć Grada Niša.

„Bilo je uzbudljivo i lepo. Naučila sam sama da klizam bez da se pridržavam, kako da napravim okret ili da ukočim klizaljke a učili smo i da se krećemo unazad. Oslobodila sam se straha i osećam se sigurno na klizaljkama“, kaže Petra koja je bila u prvoj grupi polaznika Škole klizanja.

Foto: V.P.

Prema rečima direktorke SC „Čair“ interesovanje za Školu klizanja je bilo veliko.

„Prva grupa završila je sedmodnevnu obuku u Školi klizanja koja je besplatna za polaznike, a očekuju nas još sve grupe u toku sledeće nedelje. Interesovanje je veliko i već se prijavilo preko 140 mališana. Zaposlili smo i nekoliko profesora fizičke kulture koji aktivno učestvuju u obuci mališana za klizanje“, kazala je Branka Aranđelović.

Foto: V.P.

Mladen Milojić je stalni instruktor klizanja u SC „Čair“.

„Odaziv polaznika je bio veliki i svi smo prezadovoljni kako je protekao rad sa prvom grupom mališana u školi klizanja. Deca su se super snašla na ledu i uspešno smo završili obuku. Sa njima su radila tri instruktora. Čak i ona deca koja prvi put staju na led za ovih sedam dana su naučila da slobodno klizaju bez straha i problema. Prošli smo sve osnovne elemente od skretanja do kočenja, a neke od njih učili smo i klizanje unazad. Nedelju daba je optimalan period da se savlada bavljanje ovim predivnim zimskim sportom“, objašnjava instruktor Mladen Milojić.

Mališani sa diplomama u rukama su sve što su naučili i demonstrirali na ledu, a publika su bili njihovi roditelji koji nisu mogli da sakriju zadovoljstvo što sada bez straha mogu da puste decu na klizalište.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com