Društvo

Pokret mladih Niša: Zabrinuti smo zbog nove seče stabala, sada iznad Zone 3

Aktivisti Pokreta mladih Niša, obišli su mesto na kome su posečena stabla iznad Zone 3 na Bulevaru Nemanjića i tom prilikom upozorili vlast da je prisutno sve veće zagađenje vazduha posebno u zimskom periodu i da je neophodno da Grad ima plan za pošumljavanje, a ne da seče stabla bez ikakvog objašnjenja I time dodatno uznemiruje građane.

“Zagađen vazduh loše utiče na zdravstveno stanje ljudi, posebno kod naših baka i deka, asmatičara, hroničnih bolesnika neophodno je da Grad počne da radi na ozelenjavanju i pošumljavanju i da prestane sa sečom stabala”, rekla je Lana Bogosavljević iz Pokreta mladih Niša.

Kako se može videti na terenu u blizini jedne višespratnice koja se gradi, radnici su isekli dve topole i građani s pravom strepe da će se seča naastaviti duž Bulevara Nemanjića.

“Pozivamo čelnike Grada Niša da pod hitno obaveste javnost o razlozima nove seče stabala , kao I da podnesu izveštaj o merama koje su preduzeli da vazduh bude manje zagađen u Nišu”, poručila je Andrea Blažić iz ovog niškog pokreta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

  1. пређите у села и готова ствар.Једно дрво поред зграде мање више вам ништа не значи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com