Društvo

Pokret mladih Niša: Zabrinuti smo za zdravlje mladog Nišlije Dimitrija Dimića

Članovi Pokreta mladih Niša zabrinuti su za stanje mladog Nišlije Dimitrija Dimića koji od 17. jula štrajkuje glađu ispred sedišta predsednika Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu. Oni su pozvali Dimitrija da prekine štrajk glađu i borbu nastavi na protestima.

 

Foto: Pokret mladih

“Razumemo nameru Dimitrija i od institucija očekujemo da odreaguju a ne da ćute. Takođe pozivamo Dimitrija da prekine štraj glađu i da borbu za ispunjenje zahteva nastavimo na protestima. Nadamo se njegovom povratku u Niš jer samo zajedno možemo da se izborimo za bolju i prosperitetniju Srbiju”, rekla je Lana Bogosavljević iz Pokreta mladih Niša.

Poslanik Narodne stranke iz Niša Đorđe Stanković je uveo juče Dimitrija u Skupštinu i kako je rekao on je “jedini čovek koji je odbio skupštinski ručak (za sad)!”

“Veoma je hrabro i plemenito ono što je uradio, ali postoje i drugi načini borbe na koje ću pokušati da mu ukažem kako bi prekinuo štrajk glađu. Ja lično smatram da ovo nije način, a i da tu žrtvu ne treba da nose studenti. Naši su ciljevi isti, i verujem da ćemo ih ostvariti, u vremenu koje dolazi! Poruku je poslao, i na tome mu čestitam”, kazao je Stanković.

Dimitriju je sinoć pozlilo pa je intervenisala Hitna pomoć. Lekari su mu preporučili da prekine štrajk i da ga prebace u zdravstvenu ustanovu, ali on je odlučan u svojoj nameri to odbio.

Dimić je rekao da se na štrajk glađu odlučio zbog toga što vlast ignoriše zahteve protesta „Srbija protiv nasilja“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nemoj da sre zabrinuti nego idite i sedite do njega… Kada vas bude bilo 10 i vise bice to druga prica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com