Društvo

Pokrenuta inicijativa da Klinički centar u Nišu dobije ime po dr Miodragu Laziću

Sa željom da ovekoveči zauvek ime velikog čoveka i humanistu dr Miodraga Lazića u Nišu je pokretnuta inicijativa da Klinički centar ponese njegovo ime.

Facebook zajednica “Inicijativa za naziv Klinickog Centra NIS -Dr.Miodrag Lazic LAZA” je samo noćas već dobila oko 17.000 članova. Podrška za tu inicijativu stiže sa svih strana.

Navode da je to je nešto najmanje što Nišlije i nadležni organi Niša i Srbije mogu učiniti da se ime ovog istinskog Hipokratovog djaka, plemenitog,hrabrog i odvažnog čoveka, čoveka velikog srca i lirske duše, otme od zaborava za buduće generacije.

Čak je pokrenuta i peticija sa istom inicijativom, koju možete da potpišete na ovom linku: PETICIJA

Izvesno je da će dr Miodrag Lazić dobiti trg ili ulicu u Nišu. Predsednik Komisije za imenovanje ulica i trgova Bojan Marinković već je to inicirao, a očekuje se da će se i ostvariti odmah nakon vanrednog stanja, na prvoj sednici komisije. Njegov predlog je da to bude ulica koja prolazi pored Kliničkog centra, ili trg kod Hitne pomoći.

I biće nešto od toga, od tih spomenika čoveštvu, ne smemo ni sumnjati da neće. Ali je, ipak, od svega toga što će mu zahvalni sugrađani sagraditi, daleko više i veće ono što je dr Laza, sam sebi, a svom potomstvu na ponos, sagradio za života. I ne znajući koliko je naše kolektivno sećanje i pominjanje njega po dobru veličanstven spomenik, za obične smrtnike nedostižan.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Da i ja sam za da klinicki centar nosi ime doktora Lazica ., i ulica i da mu se podigne spomenik u Nisu .

  2. Srpska će se odužiti u to nemojte da sumnjate
    Od Trebinja do Novog Grada, od Zvornika do Mrkonjića Grada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com