Društvo

Pokloni onkološkim pacijentima na Dečjoj Klinici

Edukacioni forum centar i ove godine je u oči Božića doneo darove za onkološke pacijente Klinike za pedijatriju.

Kako to čine unazad pet godina, najmlađi su poklone dobili  u vidu igračaka, dečija garderobe, knjiga i tehničkih uređaja.

Pozorište lutaka u parkiću ispred klinike je izvelo pozorišnu predstavu za mališane , kao i Narodna biblioteka Stevan Sremac koja je obezbedila knjige za decu i roditelje koji borave na klinici.

“Najvažniji dar svima nama je ljubav, a ovo jeste čista ljubav prema deci koja praznike provode u bolnici i prema njihovim roditeljima koji su uz njih dok biju svoje najvažnije životne bitke“, rekla je prof. dr Jelena Vojinović, rukovodilac Klinike za pedijatriju.

 

Na hematoonkološkom odeljenju Klinike za Pedijatriju UKC Niš, postoji 12 bolesničkih postelja i one su prema rečima načelnice ovog odeljenja dr Danijele Jovančić Petković uglavnom popunjene. Kako doktorka kaže, primetna je tendencija porasta maligniteta u dečijem uzrastu te potrebe za dijagnostikom i lečenjem nažalost rastu iz godine u godinu. Najmlađim pacijentima obolelim od najtežih bolesti, ovakva pažnja je od velikog značaja.

„U svoje ime i ime pacijenata koji se leče kod nas na odeljenju, zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji se uvek u vreme praznika sete da postoje deca koja iz opravdanih razloga nisu sa svojim porodicama.U vreme kada se svi radujemo, oni nažalost vreme moraju da provode u bolničkoj postelji ,odvojeni od svojih najmilijih. Osmeh, ljubav i sreća su im jako važna podrškai“, kaže načelnica Odeljenja hematoonkologije Klinike za pedijatriju UKC Niš dr Danijela Jovančić Petković.

Foto: J.J.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com