Društvo

Poklon paketi za mame i bebe na GAK-u

Mlade mame koje se trenutno nalaze na Ginekološko-akušerskoj klinici UKC Niš obradovale su se novim poklon paketima koji su im podeljeni u okviru akcije koju je inicirala Ivana Cvetković, odbornica u Skupštini grada Niša. Podeljeno je 60 paketa mamama koje su tek dobile prinove sa najneophodnijim stvarima za bebe u prvom trenutku. Pakete je donirala društveno odgovorna kompanija E-reciklaža.

 

„Ovim paketima smo želeli da obradujemo mame i da im na neki način olakšamo boravak na Klinici. Koliko god da se radi o radosnom događaju želeli smo da im još malo dočaramo novogodišnju atmosferu“, kazala je odbornica Ivana Cvetković koja se ovom prilikom zahvalila donatorima. Ona je svima čestitala Novu godinu i poželela da se epidemiološka situacija smiri, da svi budemo bolje, da se izborimo sa koronavirusom i vratimo normalnom životu.


U paketićima koji su podeljeni mamama nalaze se pelene, tetra-pelene, kupke, kreme, vlažne maramice i još pregršt sitnica koje su bebama najpotrebnije u prvim trenucima tokom boravka na Klinici ali i u prvim danima kada Kliniku napuste.

„Jako se radujemo uvek kada se neko seti mama i beba koje se nalaze kod nas i kada ih obraduje nekim poklonima, a posebno u vreme praznika. Niko ne želi da bude u bolnici, makar to bio i najradosniji događaj, rođenje bebe, kada su praznici. Trenutno na Klinici imamo 51 novorođenče i 12 trudnica sa visokorizičnom trudnoćom“, kazala je docent dr Aleksandra Petrić, zamenica direktora Klinike.


Ona je dodala da se Klinika polako oprema neohodnom opremom a da su im u ovom trenutku najpotrebniji inkubatori jer trenutno se kod njih nalazi 16 prevremno rođenih beba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com