Društvo

Pokazna vežba mladih vatrogasaca

Za obeležavanje jubileja, 25.godina samostalnosti, Pravno-poslovna škola u Nišu se predstavila na Trgu kralja Milana sajmom virtuelnih privrednih i osiguravajućih društava, ali je pažnju prolaznika najviše privukla pokazna vežba učenika trećeg razreda smera za tehničare zaštite od požara. Đacima iz škole su se pridružili i bivši đaci jer je važba izvedena i povodom Dana škole, ali i znak sećanja na profesora Baneta Markovića koji više nije sa kolegama i đacima.

Za dan škole pripremljen je još niz manifestacija kao što je izložba učeničkih radova u školi, ali i tradicionalni šahovski turnir. U svemu su učestvovali i gosti ove škole koji su stigli iz Rumunije, Poljske, Španije, Italije i Francuske.

Nikola Anđelković, nastavnik praktične nastave i vatrogasne grupe predmeta kaže da su se učenici nekoliko meseci pripremali za ovu vežbu, ali da se ona izvodi tokom cele školske godine.

“Vežba je namenjena sticanju praktičnog znanja i upoznavanju sa vatrogasnom opremom”, dodaje Anđelković. “U školi se dosta pažnje poklanja izvođenju praktične nastave. Kako nemamo najbolje uslove za to nedostatak prostora za vežbanje nadoknađujemo saradnjom sa mnogim institucijama u gradu kao što su Srpsko-ruski humanitarni centar, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Vatrogasno spasilačka jedinica”

U okviru pružanja prve pomoći škola ima odličnu saradnju sa Crvenim krstom Niš.

Spretsnost koju su učenici pokazali tokom vežbe i preciznost sa kojom su je izveli čak i po kiši koja je u to vreme padala, pokazala je da se radi o mladima koji su dobro obučeni i spremni da reaguju u vanrednim situacijama na najbolji način. Mnogi od njih već nakon diplomiranja mogu da se priključe nekoj od vatrogasnih jedinica, ali većina njih nastavlja školovanje, a nastavnik Anđelković kaže da je ovim đacima na prvom mestu Fakultet zaštite na radu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com